Ga naar hoofdinhoud
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Loopbaanbegeleiding is een individueel traject waarbij je samen met je loopbaancoach je werksituatie onder de loep neemt. Wat zijn je competenties? Wat zijn je werkpunten? Wat wil je graag professioneel bereiken? Loopbaanbegeleiding is eigenlijk een ontdekkingstocht naar jezelf, je sterktes, je zwaktes en je carrièremogelijkheden.

Lees hier meer over wat loopbaanbegeleiding is of schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek.

Als werknemer of zelfstandige heb je recht op VDAB loopbaancheques voor het volgen van loopbaanbegeleiding in een erkend loopbaancentrum. Voldoe je aan de 4 voorwaarden dan kan je VDAB loopbaancheques aankopen voor amper €40. Een eerste cheque geeft je recht op 4h loopbaanbegeleiding, een tweede cheque op 3h loopbaanbegeleiding. Indien je deze combineert heb je dus recht op 7h loopbaanbegeleiding voor 80 euro.

Als je recht hebt op de VDAB loopbaancheques voor het volgen van loopbaanbegeleiding kan je deze heel eenvoudig online bestellen. Hiervoor registreer je je eerst op vdab.be. Op werkdagen kan ook telefonisch tussen 8 en 19 uur op 0800 30 700. Voor de betaling van €40 euro krijg je een overschrijvingsformulier via de post of via mail.

Wil je graag loopbaanbegeleiding volgen met de VDAB loopbaancheques? Hou er wel rekening mee dat je loopbaancheques 3 maanden geldig blijven en niet verlengd kunnen worden. Schrijf je gerust eerst in voor gratis kennismakingsgesprek met je loopbaancoach alvorens je VDAB loopbaancheques te bestellen.

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek.

Hoewel je recht hebt op 2 VDAB loopbaancheques, kan je slechts 1 loopbaancheque per keer bestellen. Wanneer je loopbaantraject van 4 uur is afgerond kan je de tweede loopbaancheque voor €40 bestellen en heb je recht op nog eens 3 uur loopbaanbegeleiding.

Als je recht hebt op VDAB loopbaancheques voor het volgen van loopbaanbegeleiding betaal je hier slechts €40 euro voor per cheque. De Vlaamse overheid betaalt het verschil van €510. Met een loopbaancheque van €40 kan je een loopbaantraject van 4 uren volgen in een erkend loopbaancentrum.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek met je loopbaancoach aan.

De VDAB loopbaancheques zijn een steunmaatregel van de Vlaamse overheid om werknemers en zelfstandigen de kans te geven hun professionele keuzes te herzien of te bevestigen aan de hand van loopbaanbegeleiding. Een loopbaancheque geeft recht op 4 uur loopbaanbegeleiding (cheque 1) of 3 uur loopbaanbegeleiding (cheque 2) in een erkend loopbaancentrum

Vraag een gratis kennismakingsgesprek met je loopbaancoach aan.

Met de term work-life balance duidt men het evenwicht tussen je professionele leven en je privéleven. Een goede verhouding tussen je werk en vrijetijdsbesteding is een noodzaak voor je gezondheid en algemeen welzijn. Mits enkele tips & tricks leer je hier bewuster mee omgaan en je levenskwaliteit verhogen.

Ontdek hier 6 tips & trick voor je work-life balance of neem contact op met de Loopbaanexpert.

Een goed cv opstellen is een must wanneer je wilt solliciteren. Een cv maken doe je echter niet zomaar. Je volgt best een aantal regels om duidelijk, relevant en eerlijk over te komen bij je toekomstige werkgever.

Vind hier 10 tips voor een goed cv of neem contact op met de Loopbaanexpert.

Een goede motivatiebrief draagt bij tot het slagen van je sollicitatie. Zorg er daarom voor dat je motivatiebrief professioneel is opgesteld. Het is immers de eerste indruk die je toekomstige werkgever van je krijgt. Om een goede motivatiebrief te schrijven, gebruik je best een compacte en logische structuur die je tekst scanbaar maakt.

Volg deze 5 stappen om een goede motivatiebrief te schrijven of neem contact op met de Loopbaanexpert.

Loopbaanbegeleiding is een individueel traject van 4 of 7 uren. Via diepgaande gesprekken met je loopbaancoach en gerichte psychologisch onderbouwde testen krijg je een antwoord op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’, ‘wat wil ik’ en ‘hoe pak ik het aan’. Aan de hand van de antwoorden op die vragen wordt er een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld.

Schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek.

Loopbaanbegeleiding bij Loopbaanexpert bestaat uit diepgaande gesprekken met je loopbaancoach en psychologisch onderbouwde testen. Aan de hand van je antwoorden en resultaten wordt er een POP of persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld. Het is een soort actiegericht ontwikkelingscontract met jezelf dat je helpt je professionele doelen stap voor stap te bereiken.

Lees hier meer over onze aanpak voor loopbaanbegeleiding of schrijf je in voor een gratis kennismakingsgesprek.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.