Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

1. Test je webcam

Werkt jouw webcam wel goed? Staan alle instellingen juist? Test beeld en geluid op een rustig moment, lang genoeg op voorhand. Zo kan je jou volledig focussen op het gesprek dat volgt.

Concreet? Vaak gaat het om een probleem met het geluid. Kijk naar de instellingen en selecteer de juiste microfoon, intern of extern.

2. Test de applicatie of link

Normaal gezien krijg je van ons een link die naar ons gemeenschappelijk videoplatform leidt. Test de link. Zie je jezelf en ben je goed verstaanbaar? Prima, dan ben je klaar voor je videoconferentie.

Werk je met pc of laptop, dan hoef je geen account aan te maken of software te installeren. Je klikt gewoon op de link die je van ons krijgt en opent die in je browser: Google Chrome, Explorer, Edge of Firefox.

Gebruik je een mobiel apparaat (smartphone of tablet), download dan eerst de app en installeer die op je apparaat.

Welke apps of platformen? Onze voorkeur gaat uit naar Microsoft Teams, maar we gebruiken ook andere video conferencing apps (bijv. Skype, WhatsApp, Messenger, Zoom, …) op jouw verzoek.

3. Optimaliseer je internetverbinding

Niets zo vervelend voor je gesprekspartner als een slechte verbinding. Zorg voor een goede internetsnelheid en vermijd een gesprek met horten en stoten. Plaats jezelf en jouw toestel dicht genoeg bij de modem van je wifi-verbinding. Of verbind jouw hardware met de modem via een kabel.

De meeste wifi-signalen zijn sterk genoeg vandaag de dag, maar misschien koos je voor het goedkoopste abonnement. Zorg ook dat jouw andere huisgenoten de draadloze connectie zo weinig mogelijk belasten tijdens het gesprek. Zoonlief gaat beter op een ander moment online gamen.

Tip: trek de modem eens uit het stopcontact voor een reset. De kans is reëel dat je sneller surft.

4. Gebruik een headset

Oortjes of een koptelefoon maken jou beter verstaanbaar. Ideaal is een headset met microfoon. De ingebouwde microfoon van je laptop of smartphone werkt natuurlijk ook, zolang je maar dicht genoeg komt. Hou daar rekening mee en test het geluid eerst met iemand. Zo kom je te weten of je verstaanbaar bent.

5. Hou pen, papier en water bij de hand

Natuurlijk is het handig om dingen te noteren tijdens je gesprek. Hou pen en papier bij de hand voor eventuele geheugensteuntjes of vragen die je wenst te stellen.

Ook handig: hou een glas water binnen handbereik als je een droge keel krijgt.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!