Blog

by Valerie Verplanken Valerie Verplanken Geen reacties

Welke job past bij mij?

 • Wat zijn loopbaanankers?
 • Wat is een SWOT-analyse?
 • Wat betekent SMART werken?
 • Welke job past bij mij?

Welke job past bij mij? Dat ontdekken we door samen de mouwen op te stropen en jouw persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen. Hoe doen we dat? Door de juiste vragen te stellen. Met die antwoorden stellen we een concreet actieplan op zodat je jouw ideale job kan vinden. Maar welke vragen zijn dat dan? Dat ontdek je hier.  

Lees verder

by Valerie Verplanken Valerie Verplanken Geen reacties

Solliciteren terwijl je nog werkt? 5 tips

 • Hoe kan ik stiekem solliciteren terwijl ik nog werk?
 • Vertel ik mijn baas over mijn zoektocht naar nieuw werk?
 • Wat kan ik concreet doen?

Twijfel je over je job? Ben je niet meer tevreden op je werk? Dan kan loopbaanbegeleiding je helpen het juiste antwoord te vinden. Kies je voor een carrièreswitch? Dan moet je solliciteren terwijl je je huidige job nog doet. Met de 5 tips van Loopbaanexpert breng je je zoektocht naar nieuw werk tot een goed einde.

Lees verder

by san san Geen reacties

Signalen die aangeven dat je toe bent aan een nieuwe job

 • Wees alert voor signalen die aangeven dat je een nieuwe job nodig hebt.
 • Je vervelen of net te veel stress hebben zijn duidelijke signalen.
 • Ook je lichaam kan je duidelijk maken dat je aan een nieuwe job toe bent.

De wekker loopt af en je denkt meteen: ‘oh nee, weer gaan werken’. Eens je op je job bent aangekomen, gaat je stressmeter de hoogte in. Of je zit je weer een hele dag te vervelen… Een job is niet voor het leven. Maar je job heeft wel een enorme invloed op jouw leven! Ben je uitgeblust? Wees alert voor deze signalen. Ze vertellen je dat je toe bent aan een nieuwe job.

Lees verder

by san san Geen reacties

3 vragen die leiden naar de perfecte job

 • Waarom overweeg ik een carrièreswitch?
 • Wat verwacht ik van een nieuwe job?
 • Wie ben ik? Wat zijn mijn sterke punten?

De perfecte job vinden is niet evident. Misschien dacht je de perfecte job al te hebben gevonden, maar ben je nu na al die jaren toch toe aan een carrièreswitch? Er zijn genoeg redenen waarom iemand het internet en de streekkrant doorzoekt om ander werk te vinden. Wat jouw reden ook is, de antwoorden op deze 3 vragen leiden je naar de job die op je lijf geschreven staat.

Lees verder

by san san Geen reacties

Zo blijf je gemotiveerd zoeken naar de perfecte job

 • Stel een planning op en gun jezelf pauzes tijdens de zoektocht naar je droomjob.
 • Hou een lijst bij met voorwaarden. Maak hierbij een onderscheid tussen ‘must have’s’ en ‘nice to have’s.
 • Blijf positief en leer vooral geduld hebben.

Je kan er niet omheen: als je op pad bent om een nieuwe job te scoren, kom je al eens van een kale reis terug. Afwijzingen horen er nu eenmaal bij. “Ben ik te oud, of net te jong?” “Mik ik wel op de juiste job?” Het is normaal dat je je vragen stelt als je niet meteen wordt aangenomen voor je droomjob. Maar zo maak je het er niet makkelijker op voor jezelf. Stel liever de juiste vragen die leiden naar de perfecte job, blijf positief en heb zelfvertrouwen! Met deze 5 tips blijf je gemotiveerd zoeken.
Lees verder

by san san Geen reacties

Loopbaanbegeleiding kost amper €40!

 • Het is een misvatting dat loopbaanbegeleiding duur is.
 • Dankzij de steun van de Vlaamse Overheid betaal je slechts €40 voor een loopbaantraject van 4 uur en €80 voor een traject van 8 uur.
 • Vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan en beslis daarna zelf of loopbaanbegeleiding iets voor jou is.

We moeten steeds langer werken. Het is dan ook meer dan normaal dat we af en toe onze professionele keuzes in vraag stellen. Herkenbaar? Blijf dan niet langer rondlopen met twijfels maar doe beroep op loopbaanbegeleiding. Voldoe je aan alle voorwaarden voor loopbaanbegeleiding dan heb je ook recht op loopbaancheques waardoor je amper €40 zelf bijdraagt voor een traject van 4 uur. Je betaalt zelf dus amper €10 per uur. Inderdaad: loopbaanbegeleiding is zeer goedkoop, maar de inzichten die je krijgt over jezelf en je job zijn onbetaalbaar! Kijk je even mee hoe alles in z’n werk gaat?

 

Gratis loopbaancheques bestellen

Goede loopbaanbegeleiding vraagt kennis, ervaring en tijd. Daarom betaal je normaal €550 euro voor een loopbaantraject van 4 uur. Dankzij de financiering van de Vlaamse Overheid betaal je voor loopbaanbegeleiding maar €40. Het enige wat je moet doen is je loopbaancheques online bestellen. Met een loopbaancheque kan je een traject van 4 uur loopbaanbegeleiding volgen bij onze ervaren loopbaancoaches. Aangezien je recht hebt op 2 loopbaancheques van €40 nemen we je, afhankelijk van je noden, 1 X 4 uur of 2 X 4 uur mee in de zoektocht naar je professionele zelve.

 

Begin met een gratis intakegesprek

Vraag een gratis intakegesprek aan om samen je situatie en mogelijkheden te bekijken. Tijdens dit gesprek van 15 tot 30 minuten luisteren we naar jou en leggen we ook onze aanpak uit. Na dit gratis en vrijblijvend intakegesprek kan je zelf beslissen of je loopbaanbegeleiding wilt volgen. Onthoud vooral dat loopbaanbegeleiding geen standaardpakket is, maar echt wordt afgestemd op jouw individuele behoeften. Voor slechts €40 leer je jezelf echt kennen. Dat loont de moeite, toch?

De getuigenis van Annelies, die dankzij onze loopbaanbegeleiding haar droomjob vond, bewijst dat de aanpak werkt. Blijf dus niet langer rondlopen met professionele vraagtekens en neem contact op met Loopbaanexpert.

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

Ik ben momenteel:*

Ik ben geïnteresseerd om loopbaanbegeleiding te volgen in:*

by san san Geen reacties

Annelies: “Loopbaanbegeleiding hielp me aan mijn droomjob!”

Voldoet je huidige job niet langer aan je verwachtingen? Wil je ontdekken wat je wél echt wil en kan? Dan is loopbaanbegeleiding dikwijls de eerste stap in je zoektocht naar jezelf en je professionele toekomst. Een eerste stap die mogelijk leidt naar je droomjob… zoals bij Annelies!

Annelies is mama van 2 zoontjes en werkt momenteel bij het Vesalius Instituut Verpleegkunde in Aalst.

Annelies, je hebt al behoorlijk wat werkervaring. Kan je je loopbaan kort schetsen?

Na mijn studies kantooradministratie/boekhouden ben ik in 2003 bij een bank aan de slag gegaan. Nadien heb ik gedurende 7 jaar bij DHL European Air Transport, gewerkt, tot het bedrijf verhuisde naar Leipzig. Ik heb ook nog bij Brussels Airlines gewerkt, maar door de geboorte van mijn zoontje wilde ik dichter bij huis werken. Zo kwam ik terecht bij een industriële bakkerij en nadien bij een bedrijf in de baggersector.

Je had echter het gevoel meer in je mars te hebben…

Mijn laatste jobs bestonden hoofdzakelijk uit puur administratief werk. Het repetitieve aspect ervan paste niet echt bij mijn karakter. Ik had nood aan meer variatie en veelvuldige sociale contacten. Ik kwam dan ook vrij snel tot het besluit dat mijn professionele toekomst elders lag.

Om dan bij Loopbaanexpert terecht te komen?

In mijn zoektocht naar loopbaanbegeleiding zag ik hun naam staan op het internet.
Ik heb me meteen ingeschreven en het traject verliep nog beter dan verhoopt. Mijn loopbaancoach ving me ongelooflijk goed op. Onze gesprekken waren zeer open en diepgaand en peilden naar hetgeen ik echt wilde en wat ik liever niet meer zou willen doen. Mijn coach verplichtte me als het ware elk aspect van mezelf zeer kritisch te bekijken en zo een beeld te vormen van wie ik werkelijk was en wat ik werkelijk wilde. Op basis daarvan stippelden we samen het ideale carrièreparcours uit.

En plots vind je dan je droomjob!
Meteen na mijn ontslag bij mijn vorige werkgever ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Zo vond ik op een dag een zeer interessante vacature voor een secretariaatsmedewerker bij het Vesalius Instituut Verpleegkunde in Aalst. De vacature sprak van een afwisselende job met vele sociale contacten, niet toevallig het soort job dat als nr. 1 tevoorschijn kwam in de testen bij Loopbaanexpert!

Hoe belangrijk was de inbreng van Loopbaanexpert in je loopbaanwending?

Tijdens de loopbaanbegeleiding word je echt wel met de neus op de feiten gedrukt en word je verplicht alles in vraag te stellen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, …? Tijdens onze gesprekken heb ik mezelf en mijn verwachtingen veel beter leren kennen. Zo ben ik er volledig van overtuigd geraakt dat ik geboren ben voor een job vol afwisseling en leuke contacten. Ik zou iets gaan doen in de zorgsector of iets met kinderen, en kijk: ik combineer beide en heb een job voor het leven gevonden!

Wens je meer informatie over onze diensten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze loopbaancoaches helpen je hiermee graag verder.

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

Ik ben momenteel:*

Ik ben geïnteresseerd om loopbaanbegeleiding te volgen in:*

by san san Geen reacties

Getuigenis Karel – Loopbaanbegeleiding en hoogbegaafdheid

Iedereen heeft zo zijn redenen om voor loopbaanbegeleiding te kiezen. Soms ligt de scheef getrokken verhouding werk-privé aan de basis, een andere keer zijn de gewijzigde werkomstandigheden de boosdoener. Bij Karel, 40 jaar jong, ligt zijn hoogbegaafdheid aan de basis van zijn keuze om een andere professionele weg in te slaan.

Karel zit sinds enkele maanden thuis met een bore-out. Hij doet ons graag zijn relaas.

Lees verder

by san san Geen reacties

Een goede cv maken: 10 tips

 • Een cv maken doe je niet zomaar. Je volgt best een aantal regels.
 • Onze 10 tips kunnen je al een heel eind op weg helpen.
 • Begeleiding nodig bij het opstellen van een cv? Onze loopbaancoaches helpen je hiermee graag verder.

Het maken van een cv is één van de eerste stappen op weg naar de job van je leven. Dit doe je echter niet zomaar. Je volgt best een aantal regels. Ook onze 10 tips kunnen helpen bij het opstellen van een cv.

 

Lees verder

Top