Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Aantal lifecoaches verdubbeld in België. Kies voor een betrouwbare partner

Het aantal personen dat zichzelf ‘coach’ noemt en ook die beroepstitel draagt, is de afgelopen twee jaar verdubbeld in België. Dat blijkt uit een artikel dat HLN bracht. Niet verwonderlijk: ‘coach’ is geen beschermde beroep. Iedereen kan dus die beroepstitel gebruiken.

Je hebt er dus alle belang bij om een betrouwbare & kwalitatieve partner te kiezen wanneer je op zoek gaat naar coaching. Ook voor loopbaanbegeleiding is dat het geval.

Kies voor een gemandateerd loopbaancentrum

Een eerste belangrijke stap is om te kiezen voor een gemandateerd loopbaancentrum. Dat is een loopbaancentrum dat van de VDAB een mandaat heeft gekregen om loopbaanbegeleiding te geven met de loopbaancheque als betaalmiddel.

Wist je trouwens dat elk gemandateerd loopbaancentrum om de 7 jaar een kwaliteitsaudit dient af te leggen? Deze doorlichting wordt door de VDAB georganiseerd. Daarnaast is er ook nog een kwaliteitslabel dat behaald moet worden.

Een gekwalificeerde coach maakt een wereld van verschil

Eenmaal je hebt gekozen voor een gemandateerde partij informeer je je best ook over de achtergrond van je loopbaancoach. Vermits ‘coach’ geen beschermde titel is kan iedereen die een opleiding  loopbaancoaching heeft gevolgd dat ook effectief geven.

Een loopbaancentrum staat in voor de kwaliteit van de coaches. Bij Loopbaanexpert nemen we dit serieus en zijn al onze collega’s uitgebreid gescreend op hun ruime HR-ervaring en coachingskills. Op die manier wordt de kwaliteit van een coachingtraject geborgd en kan de coachee zich verder professioneel ontwikkelen.

Twijfel? Neem dan contact met ons

Ben je nog niet overtuigd of je de juiste coach hebt gevonden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien steeds een gratis kennismakingsgesprek met onze coaches zodat je gerust kan zijn van je keuze alvorens je opstart met loopbaanbegeleiding.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!