Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Mentale gezondheid op het werk: zoek tijdig ondersteuning

Nog nooit eerder kampten zoveel mensen met depressieve gevoelens en angststoornissen. Uiteraard heeft dit ook gevolgen op de werkvloer: denk daarbij aan burn-outs die de dag van vandaag schering en inslag zijn. Om dergelijke uitval te voorkomen is het belangrijk om tijdig de juiste ondersteuning te vinden.

Het taboe rond mentale gezondheid

Voel je dat je tegen je grenzen aanbotst? Spreek er dan vooral over met je werkgever.

De drempel om hulp te zoeken wanneer je niet meer goed in je vel zit, is gelukkig al sterk verlaagd de afgelopen jaren. Daarnaast wordt er ook steeds meer aandacht gegevens aan de mentale gezondheid. Ook in het werkveld worden er steeds meer inspanningen geleverd om een open, positieve werksfeer te creëren. Leidinggevenden worden daarnaast steeds meer gesensibiliseerd om mentale problemen tijdig te herkennen.

Is deze stap te groot voor jou? Weet dat er alternatieven zijn.

Zet in op je veerkracht dankzij loopbaanbegeleiding

Confronteer je je werkgever liever niet met je problemen? Dan kan loopbaanbegeleiding een alternatief zijn. Loopbaanbegeleiding helpt je immers beter te begrijpen wie je bent en wat je wilt in je carrière. Deze inzichten zorgen er op hun beurt voor dat je je opnieuw veerkrachtiger zal voelen en je werkplezier herontdekt.

Wil je je graag beter informeren? Neem dan contact met ons op en boek een gratis kennismakingsgesprek met een van onze coaches.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!