Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Op zoek naar een nieuwe carrière?

Je huidige job beu? Of laat je fysieke of mentale toestand het niet meer toe? Dan zoek je best zo snel mogelijk een alternatief.

Een nieuwe carrièrewending dringt zich op als je niet verder kunt of wilt. Meestal droomt men van een job met meer maatschappelijke relevantie, zeker na een jarenlange carrière in dezelfde soort job. Vaak is het tijd om eens iets totaal anders willen gaan doen. In het tweede geval gaat het om blessure in een fysieke job (bijv. na een hernia), in het derde geval om een mentale kwestie in een kantoorjob. De motivatie ontbreekt en je loopt het risico op een bore-out of burn-out. Als je gezondheid in de gevarenzone komt, wijzig je best van koers.

Door jouw mogelijkheden te onderzoeken realiseren we jouw droomjob. Benieuwd of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding? Het traject carrièreswitch bezorgt je inzicht in je mogelijkheden voor de toekomst. Samen stippelen we een nieuwe jobroute uit in 7 uur door gebruik te maken van twee loopbaancheques.

Thuiswerken op de vloer met kat erbij. Belgen overwegen carrièreswitch voor betere work-life balance – Loopbaanexpert.

Waarom een carrièreswitch?

Heroriëntatie van loopbaan is een cruciale stap voor velen die voelen dat hun huidige baan niet meer past bij hun persoonlijke of professionele ambities. Of u nu droomt van het starten van een eigen bedrijf, verlangt naar een betere werk-privé balans, of uw talenten wilt inzetten in een volledig nieuwe sector, een carrièreswitch kan de oplossing zijn.

Maak de sprong met vertrouwen

Een carrièreswitch maken kan intimiderend lijken, maar met de juiste begeleiding en voorbereiding is het een spannende kans op groei en voldoening. Of u nu van sector wilt veranderen, overweegt freelancer te worden, of droomt van het opzetten van uw eigen onderneming, wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap op weg naar uw nieuwe carrière.

Voordelen begeleiding carrièreswitch?

Loopbaanbegeleiding speelt een cruciale rol bij het maken van een carrièreswitch. Het biedt een reeks voordelen die het proces niet alleen vergemakkelijken, maar ook de kans op succes aanzienlijk verhogen.

  • Persoonlijk Inzicht en Zelfontdekking: Onze loopbaanbegeleiders helpen jouw sterke punten, passies, waarden en interesses beter te begrijpen. Dit zelfinzicht is fundamenteel bij het bepalen van een carrièrepad dat zowel bevredigend als duurzaam is.
  • Professionele assessments: Ons loopbaanbegeleidingsprogramma maakt gebruik van professionele assessments om jou te helpen begrijpen welke carrières goed bij jouw persoonlijkheidsprofiel en soft skills passen. Deze assessments kunnen waardevolle inzichten bieden die moeilijk zelfstandig te verkrijgen zijn.
  • Doelgerichte omscholing en ontwikkeling: Onze loopbaanbegeleider kunnen adviseren over specifieke opleidingen, cursussen en certificeringen die nodig zijn om de overstap naar een nieuwe carrière te maken. Ze helpen bij het navigeren door het opleidingslandschap om ervoor te zorgen dat je investeert in soft skills die de meeste impact hebben.
  • Strategische carrièreplanning: Loopbaanbegeleiding helpt bij het opstellen van een concrete, stapsgewijze actieplan voor het bereiken van je nieuwe carrièredoelstellingen. Dit omvat alles van het identificeren van tussenstappen tot het voorbereiden op sollicitatiegesprekken en het navigeren door carrièremogelijkheden.
  • Mentaal en emotionele Support: Een carrièreswitch kan een emotioneel belastend proces zijn, gevuld met onzekerheden en twijfels. Onze loopbaanbegeleiders bieden ondersteuning en bemoediging gedurende dit proces, waardoor je gemotiveerd blijft en focust op je doelen.

Door gebruik te maken van loopbaanbegeleiding bij een carrièreswitch, vergroot je niet alleen je kansen op succes, maar verzeker je je ook van een meer gestroomlijnd en ondersteund transitieproces. Het is een investering in jezelf en je toekomstige baan die de moeite waard is.

Hoe verloopt onze begeleiding bij een carrièreswitch?

Ben je klaar voor een carrièreswitch, maar weet je niet goed hoe je deze ingrijpende verandering moet aanpakken? Onze deskundige loopbaanbegeleiding is hier om je door elke stap van dit uitdagende proces te leiden.

Een persoonlijke aanpak

Jouw traject begint met een persoonlijke loopbaancoach die nauw met jou samenwerkt om je unieke talenten en capaciteiten in kaart te brengen. Deze diepgaande evaluatie helpt niet alleen bij het identificeren van beroepen die aansluiten bij jouw vaardigheden en passies, maar brengt ook nieuwe perspectieven aan het licht die misschien nog niet op je radar stonden. Samen verkennen we doorgroeimogelijkheden en nieuwe functies die perfect bij jouw profiel passen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over je volgende carrièrestap.

Uitgebreide ondersteuning

Na het vaststellen van je potentieel en het identificeren van geschikte carrièremogelijkheden, bieden we ondersteuning op maat bij het sollicitatieproces. Dit omvat praktische hulp bij het opstellen van een overtuigend cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Ons doel is om je niet alleen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, maar ook om je zelfvertrouwen te vergroten, zodat je met overtuiging kunt solliciteren op functies die jou op het lijf geschreven zijn.

Een gestroomlijnd traject

Het gehele begeleidingstraject omvat vier sessies, die samen goed zijn voor zeven uur aan intensieve coaching en begeleiding. Deze sessies vinden plaats op een locatie en tijdstip naar jouw keuze, waardoor flexibiliteit en gemak vooropstaan. Gedurende deze sessies maken we gebruik van een breed scala aan tools en methodieken, waaronder diepgaande gesprekken, grondige analyses, psychologische testen en meer, om een gedetailleerd en actiegericht Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) op te stellen.

Zet de eerste Stap

Klaar om de eerste stap te zetten naar een bevredigendere carrière? Reserveer nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze loopbaancoaches in jouw regio. Dit gesprek is een uitstekende gelegenheid om meer te leren over hoe onze begeleiding jou kan helpen bij het realiseren van je carrièreswitch. Samen zetten we jouw ambities om in een haalbaar en vervullend carrièrepad.

Ontdek de mogelijkheden en ondersteuning die wij bieden en begin vandaag nog aan jouw reis naar een nieuwe carrière & nieuwe start.

Carrièreswitch

Maak de sprong met vertrouwen

Een carrièreswitch maken kan intimiderend lijken, maar met de juiste begeleiding en voorbereiding is het een spannende kans op groei en voldoening. Of u nu van sector wilt veranderen, overweegt freelancer te worden, of droomt van het opzetten van uw eigen onderneming, wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap op weg naar uw nieuwe carrière.

Ontdek vandaag nog hoe Loopbaanexpert je kan helpen bij uw carrièreswitch.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!