Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Rode kop koffie naast specifiek actieplan om doelen te bereiken - Loopbaanexpert

  • Hoe zet ik een POP om in de praktijk?
  • Wanneer ben ik klaar met mijn doelstellingen?
  • Hoe ontwikkel ik nieuwe doelstellingen?
  • Hoe evalueer ik mijn resulaten? 

Wat is mijn ideale job? Ben ik klaar voor een carrièreswitch? Dat ontdek je met je eigen POP. Eens je een grondig uitgewerkt POP hebt, kan je de handen uit de mouwen steken. Maar hoe ga je aan de slag met je POP? En wanneer kan je je POP links laten liggen? Dat ontdek je hier.

Hoe zet ik een POP om in de praktijk?

Het belangrijkste aan een POP is dat je ermee aan de slag gaat. Het is belangrijk voor je persoonlijke ontwikkeling en je jobtevredenheid om je doelstellingen niet uit het oog te verliezen. Zo kan je werken naar een job die beter bij je past, of naar een beter gevoel bij je huidige positie.

Wanneer ben ik klaar met mijn doelstellingen?

Aangezien je doelstellingen SMART zijn, kan je de termijn die je eraan verbond gemakkelijk volgen. Hou je zo veel mogelijk aan de tijdsinschattingen en volg de vooropgestelde ontwikkelingsdoelen. Concreet wil dat zeggen dat je je competenties verder ontwikkelt en met je werkpunten aan de slag gaat om die carrièreswitch te maken.

Hoe ontwikkel ik nieuwe doelstellingen?

Wat als mijn POP doelstellingen niet lukken? Dan is daar een reden voor. Het is belangrijk dat je niet opgeeft, maar onderzoekt waarom precies een doelstelling niet lukt. Was het doel om op de volgende vergadering twee punten aan te brengen, maar lukte dat niet? Dan ga je bekijken waarom dat niet lukte. Vond je je punten niet goed genoeg? Durfde je het woord niet vragen?

Maak kleinere doelstellingen die het grotere ontwikkelingsdoel dienen en bereik wat je wil bereiken. Was je te zenuwachtig om de groep aan te spreken? Ontwikkel dan SMART-stappen om die zenuwachtigheid te overwinnen en grote groepen te durven aanspreken. Eens dat lukt, ben je al een grote stap dichter bij je ontwikkelingsdoel én je carrièreswitch.

Hoe evalueer ik mijn resultaten?

Leg op voorhand momenten vast om je resultaten en groeiproces te evalueren. Heb ik alle doelstellingen behaald die ik wilde behalen tot nu toe? Zo ja: hoe ging dat? Of waarom lukte het niet? Door na te gaan hoe je bepaalde doelen bereikte en wat je nog kan doen, leer je veel over je groeiproces en kan je bijkomende doelstellingen opstellen.

Niet enkel tijdens het doorlopen van je POP is evaluatie belangrijk, ook erna steek je er veel van op. Heb ik door mijn ontwikkelingsdoelen te volgen, bereikt wat ik wilde? Welke carrièreswitch maak ik? Wat kan ik doen met de resultaten? Hoe kan ik bijsturen om andere doelen te bereiken? 

Wat doe je wanneer je je doelen bereikte? Welke stappen kan je nog ondernemen? Welke carrièreswitch wil je maken? Wie kan je helpen je resultaten te evalueren? Neem contact op met Loopbaanexpert voor de expertise van onze loopbaancoaches.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!