Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
  • Een houten figuur gaat stap voor stap verder in zijn carrière, net als jij met LoopbaanexpertWat is een POP?
  • Waarom stel ik een POP op?
  • Wat kan Loopbaanexpert voor mij doen?

Een job vinden die bij je past is niet altijd gemakkelijk. Welke job past bij mij? Wat zijn mijn sterktes en zwaktes? Hoe vind ik mijn motivatie terug? Loopbaanexpert helpt je die vragen te beantwoorden met een persoonlijk ontwikkelingsplan of POP.

 

Wat is een POP? 

POP staat voor persoonlijk ontwikkelingsplan. Via verschillende methodes formuleer je de juiste vragen voor jouw situatie én vind je hoe je die beantwoordt. Op het einde van de rit heb je een concreet actieplan waarmee je aan de slag kan om een job te vinden die bij je past.

Een POP opstellen verloopt in 4 fases. Allereerst bespreken we in een kennismakingsgesprek de basis. Wat zijn mijn loopbaanankers? Waarom ben ik niet meer tevreden in mijn job? Wat zijn mijn belangrijkste waarden? Met die antwoorden kan je zelf aan de slag. Je doet een online persoonlijkheidstest en SWOT-analyse die we daarna samen bespreken.

Na de eerste helft heb je een reflectief POP in handen. Dat wil zeggen dat je inzichten hebt verworven in jezelf en wat je wil. Dat plan zetten we in de tweede fase om naar een actiegericht POP. Je krijgt concrete doelen om te realiseren in fucntie van je nieuwe plan. Daarmee ga je in de praktijk aan de slag. Zo kan je een job vinden die bij je past.

 

Waarom stel ik een POP op?

Een grondig POP geeft je inzichten in jezelf en je situatie. Hoe kan je een job vinden die bij je past? Door de juiste vragen te stellen. Wat wil ik doen? Waar ben ik goed in? Het POP helpt je om onderbouwde antwoorden te formuleren en ze om te zetten naar een actieplan.

Dat actieplan is ook niet zomaar een richtlijn, je kan er concreet meer aan de slag. We stellen samen realiseerbare doelen op die je stap per stap dichter bij je ideale job brengen.

 

Wat kan Loopbaanexpert voor mij doen?

Moet ik op zoek naar een andere job? Helemaal niet! Loopbaanexpert helpt je doelen te formuleren en die voor ogen te houden. Die doelen kunnen je ook helpen je huidige job nieuw leven in te blazen. Wij helpen je niet zoeken naar ander werk, wij helpen je een job vinden die bij je past. Ook als dat je huidige job is.

Een POP kan je helemaal zelf opstellen, maar vaak krijg je dan een onvolledig beeld. Met begeleiding van professionele coaches krijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Je kan er ook op rekenen dat je plan realistisch is. Een job vinden die bij je past? Dat is haalbaar als je weet hoe het moet.

 

Wat zijn jouw prioriteiten? Welke job wil jij doen? Ben je klaar voor een nieuwe start? Zet je loopbaancheques in voor een persoonlijk ontwikkelingsplan helemaal op jouw maat. Boek nu een gratis kennismakingsgesprek en begin aan je nieuwe start met de loopbaancoaches van Loopbaanexpert.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!