Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Waar kan ik VDAB loopbaancheques bestellen?

Alles wat je moet weten over de loopbaancheque.

Wat zijn loopbaancheques?

Loopbaancheques zijn een financiële ruggensteun voor wie loopbaanbegeleiding wenst bij het uitstippelen van zijn of haar professionele carrière. De loopbaancheque wordt gefinancierd door de Vlaamse overheid. Ze worden uitgegeven door de VDAB en je kan ze gebruiken in ons erkend loopbaancentrum: Loopbaanexpert.

Wil je werk maken van je professionele toekomst? Vraag je je af welke job bij je pastKom langs voor een gratis kennismakingsgesprek en ontdek hoe loopbaanbegeleiding je een antwoord geeft op al je loopbaanvragen. Bovendien kost het je amper iets want dankzij de VDAB loopbaancheques betaal je maar €45 voor een traject van 4 uur (cheque 1) of 3 uur (cheque 2).

Hoe bestel ik mijn VDAB loopbaancheques?

Heb je jezelf al geregistreerd op de website van de VDABKlik dan hier om online je VDAB loopbaancheques te bestellen. Het volstaat om je rijksregisternummer en wachtwoord in te geven en de verdere stappen te volgen. Ben je nog niet geregistreerd op de website van de VDAB? Via dezelfde link krijg je de mogelijkheid om eerst een account aan te maken.

Liever telefonisch? Op werkdagen kan je voor het bestellen van je VDAB loopbaancheques tussen 8 en 19 uur bellen naar het gratis nummer 0800/30.700. Hoewel je recht hebt op 2 cheques, dien je deze afzonderlijk te bestellen. Je bestelt dus maar één cheque per keer.

Hou er rekening mee dat een cheque 3 maand geldig blijft en niet verlengd kan worden. Heb je binnen die termijn geen loopbaanbegeleiding gevolgd, wordt je geld wel teruggestort.

Hoe gebruik ik mijn VDAB loopbaancheques?

Wij zijn een erkend loopbaancentrum met verschillende afdelingen. Zo kan je makkelijk loopbaanbegeleiding volgen bij jou in de buurt. Zelfs ’s avonds of in het weekend staan onze loopbaancoaches voor je klaar.

Stuur ons je VDAB loopbaancheques via mail of druk ze af. Voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek hoef je deze echter nog niet te hebben aangevraagd. Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Loopbaanbegeleiding, een traject op jouw maat

Individuele begeleiding

Een traject van 7 uur loopbaanbegeleiding is intensief en volledig individueel. Tijdens een kennismakingsgesprek luistert de begeleidingsexpert naar jouw verhaal zodat die een volledig beeld krijgt van jouw huidige werksituatie, waar je op termijn naartoe wil of wat je zou willen veranderen binnen jouw huidige functie. Via oefeningen en vervolggesprekken worden jouw talenten en ambities blootgelegd. De expert van VDAB geeft jou vervolgens een volledig overzicht van de mogelijkheden die bij jouw persoonlijkheid passen. Welk soort jobs zijn er eigenlijk allemaal? In welke sector zie je jezelf openbloeien, waar wil jij een verschil maken? Misschien kan je wel in een andere functie terecht bij je huidige werkgever? De bedrijfswereld evolueert razendsnel, nieuwe technologieën duiken bijna dagelijks op en bedrijven hebben vaak nood aan andere profielen dan vroeger. Daarom is het goed dat een externe professional de kaarten open en bloot voor jou op tafel legt. Wie weet, zit er wel een mogelijkheid in waar je zelf nog niet aan dacht? Meer informatie over hoe een loopbaanbegeleiding in zijn werk gaat vind je hier.

Altijd begeleiding in jouw buurt, én op een moment dat jou past

Wij zijn een erkend loopbaancentrum met verschillende afdelingen over heel Vlaanderen. Daardoor kan jij de begeleiding steeds volgen in jouw buurt. Contacteer ons om te weten waar je de begeleiding kan volgen. Goed om weten: ook ’s avonds of in het weekend staan onze coaches voor je klaar!

Ook voor werkgevers, zelfstandigen of werkzoekenden

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques is er niet alleen voor wie als werknemer (bediende of arbeider) in dienst is. Ook zelfstandigen, zaakvoerders, freelancers, ambtenaren, mensen in het onderwijs of werkzoekenden kunnen gebruik maken van loopbaancheques.

Elke 6 jaar recht op loopbaanbegeleiding

Elke 6 jaar heeft iedereen recht op 7 uur loopbaanbegeleiding via loopbaancheques. Die 7 uur is onderverdeeld in 2 pakketten:

1.      een pakket van 4 uur begeleiding (cheque 1)

2.     een pakket van 3 uur begeleiding (cheque 2)

Per uur betaal je op die manier slechts 11,5 euro per uur. Elk pakket moet apart worden aangevraagd, maar je bent niet verplicht de beide pakketten vlak na elkaar te gebruiken. Je kan gerust na 4 uur een begeleidingspauze inlassen. Bestel je ook je tweede pakket, dan is het belangrijk dat je dit tweede pakket gebruikt binnen de 6 jaar nadat je je eerste pakket hebt opgebruikt. Wacht je te lang, dan vervalt het tweede pakket. Je kan er ook voor kiezen om slechts één pakket te bestellen. Ook dan betaal je 11,5 euro per uur. Binnen één pakket dien je alle uren wel binnen de 12 maanden te gebruiken.

Voorwaarden voor het aanvragen van loopbaancheques

·        Je woont in Vlaanderen of Brussel

·        Je werkt momenteel vol- of deeltijds als werknemer of als zelfstandige

·        Je hebt al minstens 7 jaar werkervaring opgebouwd

·        Je bestelde de voorbije 6 jaar geen loopbaancheques

·        Je volgt de loopbaanbegeleiding bij een erkend begeleidingscentrum

·        Je volgt de begeleiding in het Nederlands

Overtuigd? Vraag vandaag nog je loopbaancheques aan!

Kom jij in aanmerking voor loopbaanbegeleiding met loopbaancheques? Heb je nog vragen over onze werking? Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Loopbaancheques kunnen vervolgens rechtstreeks worden aangevraagd en besteld via de website van de VDAB. Wij helpen je graag op weg!

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!