Wat is loopbaanbegeleiding?

Wat is loopbaanbegeleiding?

by Kristof - Zaakvoerder
  • “wie ben ik?”, “wat wil ik?”, “wat kan ik?” en “hoe pak ik het aan?”?
  • Ontdek samen met je loopbaancoach hoe het verder moet met je professionele leven.
  • Nog op zoek naar een professionele loopbaancoach? Wij begeleiden je graag verder!

Bij velen rijst de vraag: wat is loopbaanbegeleiding nu eigenlijk? Het is meer dan je laten begeleiden door een loopbaancoach in de zoektocht naar een nieuwe job of jezelf. Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan bij een loopbaancoach bij jou in de buurt en ontdek het zelf.

Waarom kiezen voor loopbaanbegeleiding?

Iedereen, werknemer of zelfstandige, stelt zijn professionele keuze al eens in vraag. Is dit de job van mijn dromen? Wil ik deze functie de rest van mijn loopbaan blijven uitoefenen? Met de toenemende werkdruk en de loopbaanverlenging in gedachten is het aangeraden dat je even stilstaat bij je loopbaan en jezelf enkele vragen stelt.

Wat wil ik? Wat kan ik? En welke mogelijkheden heb ik op basis van mijn diploma, ervaring en competenties? Bekijk of je in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding en zet de stap.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Tijdens onze loopbaanbegeleiding worden werknemers en zelfstandige ondernemers individueel begeleid. Samen met je loopbaancoach nemen we je werksituatie onder de loep, ter bevestiging of uitbreiding van je huidige carrière. Of in de zoektocht naar een nieuwe job, zowel binnen als buiten je huidige werkomgeving.

We staan stil bij wat er goed gaat, wat er fout loopt, wat je nu echt wil in het leven en wat je competenties en mogelijkheden zijn.

Hoe wordt loopbaanbegeleiding aangepakt?

Loopbaanbegeleiding wordt afgestemd op je individuele behoeften, waarbij zelfanalyse het belangrijkste is. Afhankelijk van je noden kan je bij ons een traject aangaan van 4 of 8 uur: 2 x 2 uur resulteert in een reflectief persoonlijk ontwikkelingsplan, en 4 x 2 uur in een Actiegericht Persoonlijk Ontwikkelingsplan.

Je krijgt de keuze tijdens het traject en hoeft dit niet op voorhand te bepalen.

Tijdens verschillende gesprekken krijg je via oefeningen zicht op je talenten en mogelijkheden.

Wat haal je uit dit loopbaantraject?

Je ontdekt wat jij belangrijk vindt in je professionele leven. Stap voor stap ga je op weg naar een nieuwe uitdaging of carrière. Wil je na je loopbaanbegeleiding nog wat extra hulp om je persoonlijk ontwikkelplan te realiseren? Dan kan je tot 12 maanden na je laatste gesprek gratis bij je loopbaanbegeleider terecht voor extra begeleiding.

Deze extra begeleiding na afloop van je traject (nazorg genoemd) omvat maximaal 30 minuten per 4 uur begeleiding of maximum 1 uur per 8 uur begeleiding. Samen met je loopbaanbegeleider wordt bepaald hoe dit het best verloopt: face-to-face, telefonisch, via mail, online…

Wil je nog meer antwoorden op de vraag: wat is loopbaanbegeleiding? Of wens je informatie over wat wij voor jou doen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Gratis persoonlijk intake gesprek

Vul hieronder uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u binnen de werkdag op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

 
 

Ik ben momenteel:*

Ik wil een:*

Ik ben geïnteresseerd om loopbaanbegeleiding te volgen in:*

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.
[recaptcha]

Wat is loopbaanbegeleiding?

loopbaanbegeleiding getuigenis van Christophe

Alles liep gesmeerd: ik had een toffe job als operator in een chemische fabriek en ging elke dag met plezier werken. Tot ik een nieuwe leidinggevende kreeg… Lees meer

Christophe

Loopbaanbegeleiding getuigenis van Rebecca

Langzamerhand verdween de passie voor mijn job. Ze bood geen uitdaging meer en ik kon mezelf niet langer motiveren. Een bore-out kondigde zich aan. Lees meer

Rebecca

Loopbaanbegeleiding getuigenis Eva

Via een kennis kwam ik terecht bij Loopbaanexpert. In de eerste sessies gingen we dieper in op mijn werkverleden en bekeken we de positieve en negatieve punten Lees meer

Eva

Top