Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Mijn droomjob vinden? Zo begin je er aan!

Wil jij een nieuwe uitdaging of ben je op je huidige job uitgekeken? Of misschien nog erger: kijk je zondagavond al op tegen de nieuwe werkweek? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Lees hieronder onze tips om de zoektocht naar je droombaan aan te vangen.

Begin met zelfreflectie

Je zoektocht naar je droombaan begint bij jezelf. Wat ontbrak er in mijn vorige baan? Wat doe en wil ik graag? Wat wil ik professioneel nog bereiken? Het zijn maar een aantal vragen die je best beantwoord voor je aan je zoektocht begint.

Ken je het antwoord op al je vragen nog niet? Dat is geen probleem, maar het geeft je wel een inzicht in jezelf en wat je nu écht wil. Op die manier zal je later in staat zijn om veel gerichter te zoeken naar die perfecte baan!

Zorg ervoor dat je vindbaar bent

Heb je een idee van de richting die je uit wil? Zorg er dan eerst en vooral voor dat je je omgeving laat weten dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging. Wees vindbaar! Een goede tool hiervoor is een LinkedIn-profiel. Zorg ervoor dat al je gegevens up-to-date zijn. Meer nog: wist je dat je kan aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging zodat je gemakkelijker wordt gevonden? Doe er je voordeel mee!

Probeer er daarnaast voor te zorgen dat je een zo breed mogelijk netwerk uitbouwt. Hoe meer mensen je kent, hoe groter de kans dat er iemand vanuit je netwerk je misschien wel naar de geknipte job kan leiden.

Wees selectief

Efficiëntie is het sleutelwoord wanneer je zelf actief begint te solliciteren. Wees daarom selectief en solliciteer voor jobs die je echt wil doen. Kijk daarnaast al even op voorhand of de onderneming waarbij je solliciteert dezelfde waarden delen met jou. In het wilde weg solliciteren is geen goed idee: je zal niet meer in staat zijn om het bos door de bomen te zien. Daarnaast zal je misschien worden uitgenodigd voor een job die je liever niet wil doen. Dat is tijdsverspilling en nefast voor je zin om te solliciteren.

Weet je na het lezen van deze tips toch niet goed waar te beginnen? Of misschien heb je geen idee welke richting je uit wil? Wij helpen je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken graag verder hoe we je verder kunnen ondersteunen.

 

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!