Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Verander jij van job in 2023?

Wil je in 2023 van job veranderen? Dan zijn er een paar zaken die je in overweging moet nemen. Het vinden van een nieuwe job kan namelijk een uitdagend proces zijn. Volgens een recente enquête van StepStone gaf echter 41% van de Belgische werknemers aan dat ze van plan zijn om in 2023 van job te veranderen. Maar hoe pak je dit best aan?

Loon & werkzekerheid bovenaan

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je zoekt in een job. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de Belgische werknemers voornamelijk op zoek zijn naar werkzekerheid (42%), een goede verloning (34%) en een goede werk-privébalans (32%). Maak een lijst van de aspecten die je belangrijk vindt in een job, zoals interessante projecten en doorgroeimogelijkheden, zodat je gerichter kunt zoeken naar jobs die aan jouw wensen voldoen.

Social media & netwerken

Vervolgens is het aan te raden om je cv en LinkedIn-profiel up-to-date te houden. Zo kan je snel en efficiënt reageren op vacatures en kunnen werkgevers gemakkelijk jouw professionele ervaring en vaardigheden bekijken. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 85% van de Belgische werkgevers de LinkedIn-profielen van sollicitanten bekijkt.

Daarnaast is netwerken ook een belangrijk onderdeel van het vinden van een nieuwe job. Volgens StepStone vond 34% van de Belgische werknemers hun huidige job via hun netwerk. Laat vrienden, familie en voormalige collega’s weten dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Zij kunnen je helpen door jou te wijzen op interessante vacatures of door jou voor te stellen aan potentiële werkgevers.

Geduld is een schone zaak

Tot slot is het belangrijk om geduldig te blijven. Het vinden van een nieuwe job kan tijd en moeite kosten. Geef niet op en blijf gemotiveerd in je zoektocht naar de juiste job. Volgens hetzelfde onderzoek duurt het gemiddeld vier maanden om een nieuwe job te vinden.

Door deze tips in overweging te nemen, kan je jezelf beter voorbereiden op het zoeken naar een nieuwe job in 2023. Wees niet bang om de sprong te wagen en een nieuwe uitdaging aan te gaan!

 

 

 

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!