Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
Vrouw peinzend op het strand of ze een carrièreswitch moet maken

Ik kan mijn job niet loslaten tijdens de vakantie. Help!

  • Hoe kan je het werk loslaten op vakantie?
  • Wanneer weet je of het tijd is voor een carrièreswitch?
  • Hoe kan een loopbaancoach je bijstaan? 

Kan jij het ook niet laten om tijdens je vakantie je werkmails te volgen? Wordt de werkdruk je te veel? Dan is het misschien tijd voor een carrièreswitch. Soms is het moeilijk om vrije tijd en werk van elkaar te scheiden. Het is echter van cruciaal belang dat je voldoende rustmomenten inplant om niet uitgeblust te raken. Om met een gerust gemoed je vakantie te starten, hebben we alvast deze tips. 

Hoe kan je het werk loslaten op vakantie?

  • Maak heldere afspraken met je leidinggevende en collega’s over hoe zij jouw afwezigheid kunnen opvangen en wie er back up Geef die persoon ook een duidelijke overdracht. Zo vermijd je vervelende telefoontjes tijdens je vakantie.
  • Zorg ervoor dat zo veel mogelijk topics afgewerkt zijn voor je op vakantie vertrekt. Zo hoef je niet te piekeren over onafgewerkte zaken.
  • Wanneer het absoluut niet anders kan om op vakantie te werken, baken dan goed je werkmomenten af. Een half uur per dag moet voldoende zijn om eventuele dringende vragen te beantwoorden.

Op zich is het niet verkeerd om tijdens je vakantie af en toe aan het werk te denken. Dat betekent dat je betrokken bent en je werk graag doet. Kijk je echter reikhalzend uit naar het moment dat je je computer kan afsluiten, maar slaag je er toch niet in te relaxen. Dan heb je misschien een probleem. Een carrièreswitch is dan iets om over na te denken.

Wanneer weet je of het tijd is voor een carrièreswitch?

Luister naar je lichaam en vertrouw op je instinct. Soms voel je gewoon dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk. Zoek waar je frustraties vandaan komen en vraag je af welke richting je naartoe wil.

Loopbaanbegeleiding kan je ondersteunen bij je twijfels over een carrièreswitch.

Hoe kan een loopbaancoach je bijstaan?

Een professionele loopbaancoach helpt je inzicht te krijgen in jezelf en je behoeften. Dit resulteert dan in een persoonlijk ontwikkelingsplan. Vraag een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om samen over je twijfels te praten en je opties te bekijken.

Na dit gratis kennismakingsgesprek beslis je zelf of je verder wil gaan en samen met ons wil ontdekken welke carrièreswitch je jouw droomjob zal opleveren.

Lees hier de getuigenis van Annelies, die haar ideale job vond dankzij onze loopbaanbegeleiding. Zo heb je meteen bewijs dat de aanpak werkt. Aarzel niet langer en laat ons je professionele vraagtekens oplossen.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!