Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
loopbaanbegeleiding Annelies

Annelies: “Loopbaanbegeleiding hielp me aan mijn droomjob!”

Voldoet je huidige job niet langer aan je verwachtingen? Wil je ontdekken wat je wél echt wil en kan? Dan is loopbaanbegeleiding dikwijls de eerste stap in je zoektocht naar jezelf en je professionele toekomst. Een eerste stap die mogelijk leidt naar je droomjob… zoals bij Annelies!

Annelies is mama van 2 zoontjes en werkt momenteel bij het Vesalius Instituut Verpleegkunde in Aalst.

Annelies, je hebt al behoorlijk wat werkervaring. Kan je je loopbaan kort schetsen?

Na mijn studies kantooradministratie/boekhouden ben ik in 2003 bij een bank aan de slag gegaan. Nadien heb ik gedurende 7 jaar bij DHL European Air Transport, gewerkt, tot het bedrijf verhuisde naar Leipzig. Ik heb ook nog bij Brussels Airlines gewerkt, maar door de geboorte van mijn zoontje wilde ik dichter bij huis werken. Zo kwam ik terecht bij een industriële bakkerij en nadien bij een bedrijf in de baggersector.

Je had echter het gevoel meer in je mars te hebben…

Mijn laatste jobs bestonden hoofdzakelijk uit puur administratief werk. Het repetitieve aspect ervan paste niet echt bij mijn karakter. Ik had nood aan meer variatie en veelvuldige sociale contacten. Ik kwam dan ook vrij snel tot het besluit dat mijn professionele toekomst elders lag.

Om dan bij Loopbaanexpert terecht te komen?

In mijn zoektocht naar loopbaanbegeleiding zag ik hun naam staan op het internet.
Ik heb me meteen ingeschreven en het traject verliep nog beter dan verhoopt. Mijn loopbaancoach ving me ongelooflijk goed op. Onze gesprekken waren zeer open en diepgaand en peilden naar hetgeen ik echt wilde en wat ik liever niet meer zou willen doen. Mijn coach verplichtte me als het ware elk aspect van mezelf zeer kritisch te bekijken en zo een beeld te vormen van wie ik werkelijk was en wat ik werkelijk wilde. Op basis daarvan stippelden we samen het ideale carrièreparcours uit.

En plots vind je dan je droomjob!

Meteen na mijn ontslag bij mijn vorige werkgever ben ik op zoek gegaan naar ander werk. Zo vond ik op een dag een zeer interessante vacature voor een secretariaatsmedewerker bij het Vesalius Instituut Verpleegkunde in Aalst. De vacature sprak van een afwisselende job met vele sociale contacten, niet toevallig het soort job dat als nr. 1 tevoorschijn kwam in de testen bij Loopbaanexpert!

Hoe belangrijk was de inbreng van Loopbaanexpert in je loopbaanwending?

Tijdens de loopbaanbegeleiding word je echt wel met de neus op de feiten gedrukt en word je verplicht alles in vraag te stellen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, …? Tijdens onze gesprekken heb ik mezelf en mijn verwachtingen veel beter leren kennen. Zo ben ik er volledig van overtuigd geraakt dat ik geboren ben voor een job vol afwisseling en leuke contacten. Ik zou iets gaan doen in de zorgsector of iets met kinderen, en kijk: ik combineer beide en heb een job voor het leven gevonden!

Wens je meer informatie over onze diensten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze loopbaancoaches helpen je hiermee graag verder.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!