Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Signalen die aangeven dat je toe bent aan een nieuwe job

  • Wees alert voor signalen die aangeven dat je een nieuwe job nodig hebt.
  • Je vervelen of net te veel stress hebben zijn duidelijke signalen.
  • Ook je lichaam kan je duidelijk maken dat je aan een nieuwe job toe bent.

De wekker loopt af en je denkt meteen: ‘oh nee, weer gaan werken’. Eens je op je job bent aangekomen, gaat je stressmeter de hoogte in. Of je zit je weer een hele dag te vervelen… Een job is niet voor het leven. Maar je job heeft wel een enorme invloed op jouw leven! Ben je uitgeblust? Wees alert voor deze signalen. Ze vertellen je dat je toe bent aan een nieuwe job.

Geen zin om op te staan

Moet je jezelf iedere ochtend uit bed sleuren om aan je werkdag te beginnen? Een duidelijk teken dat je toe bent aan een nieuwe job! Alvorens een carrièreswitch te overwegen, ga je best na waarom je geen zin meer hebt in je huidige job. Stel jezelf dan ook de juiste vragen die leiden naar de perfecte job.

Je verveelt je

Niets zo demotiverend als een hele dag met je vingers zitten draaien! Merk je dat je je vaak verveelt tijdens de werkuren? Of vind je je job te monotoon? Spreek erover met je baas. Is er geen oplossing voorhanden? Zet dan de stap naar een carrièreswitch. Om te achterhalen welke job je wel gelukkig maakt, kan je ook beroep doen op de hulp van loopbaancoaches. Dankzij loopbaanbegeleiding krijg je heel wat nieuwe inzichten over jezelf en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Te veel stress

Een gezonde dosis adrenaline helpt je beter en sneller presteren. Als dit echter omslaat in aanhoudende stress, kan je op termijn met een burn-out te kampen krijgen. Wacht niet tot het te laat is en maak werk van een carrièreswitch. Toegegeven: ook het zoeken naar een nieuwe job brengt enige stress met zich mee. Maar met enkele handige tips blijf je gemotiveerd tijdens je zoektocht naar de perfecte job.

Gewichtsschommelingen

Je ongelukkig voelen in je job of te veel stress ervaren, kan leiden tot gewichtsschommelingen. Als je ineens bijkomt of afvalt zonder aantoonbare reden, wilt je lichaam je iets duidelijk maken. Een signaal dat je mogelijks toe bent aan een nieuwe job.

Uitgesloten

Voel je je het buitenbeentje op de werkvloer? Dit hou je natuurlijk geen hele carrière vol. Je collega’s hoeven niet je beste vrienden te zijn, maar je moet je wel goed voelen bij hen. Je brengt dagelijks immers meer tijd door met je collega’s dan met je vrienden en familie. Als je je ongemakkelijk voelt bij je collega’s kan het ook zijn dat de algemene bedrijfscultuur je niet ligt. Overweeg dan zeker de overstap naar een ander bedrijf.

Meer weten over een carrièreswitch, loopbaanbegeleiding of de aanpak van Loopbaanexpert? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!