Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

3 vragen die leiden naar de perfecte job

  • Waarom overweeg ik een carrièreswitch?
  • Wat verwacht ik van een nieuwe job?
  • Wie ben ik? Wat zijn mijn sterke punten?

De perfecte job vinden is niet evident. Misschien dacht je de perfecte job al te hebben gevonden, maar ben je nu na al die jaren toch toe aan een carrièreswitch? Er zijn genoeg redenen waarom iemand het internet en de streekkrant doorzoekt om ander werk te vinden. Wat jouw reden ook is, de antwoorden op deze 3 vragen leiden je naar de job die op je lijf geschreven staat.

Waarom overweeg ik een carrièreswitch?

Je verdient niet naar wat je presteert? Of je job biedt geen uitdaging meer? Wees alert voor de signalen om van job te veranderen en noteer ze. Een veel voorkomend signaal is geen rust vinden wanneer je niet aan het werk bent. Tijdens je loopbaan ondergaat ook je persoonlijk leven veranderingen. Trouwen, kinderen krijgen, de zorg voor een ouder op jou nemen, zijn levensgebeurtenissen die sowieso een invloed hebben op hoe je jouw job ervaart. Is je carrière niet meer in balans met je persoonlijk leven? Ga voor een carrièreswitch.

Wat verwacht ik?

Deze vraag sluit nauw aan bij de vorige vraag. Door na te gaan waarom je een carrièreswitch overweegt, kom je al snel uit bij enkele concrete verwachtingen voor je nieuwe job. Meer verdienen? Meer vrije tijd? Meer collega’s en sociaal contact? Een lijstje opstellen met duidelijke verwachtingen helpt je ook gemotiveerd te blijven tijdens je zoektocht naar de perfecte job. Zorg er wel voor dat je verwachtingen realistisch zijn. Minder werken en tegelijk meer verdienen is geen realistische verwachting voor een carrièreswitch. Of op zoek gaan naar geheel nieuwe uitdaging zonder bereid te zijn in je vrije tijd bij te studeren voor je job, rijmt meestal ook niet.

Wie ben ik?

Alvorens op een vacature te reageren en een goede motivatiebrief te schrijven, moet je ook even voor jezelf nagaan of je je echt wel in de job herkent. Misschien wijkt het enorm af van wat je nu doet of van wat je gestudeerd hebt. Maar dat mag zeker geen reden zijn om niet te solliciteren. Word je helemaal wild van de openstaande vacature? Vraag aan vrienden of familieleden wat ze je sterke en minder sterke eigenschappen vinden. Deze informatie is echt van onschatbare waarde. Wil je het liever aan een professional vragen? Volg loopbaanbegeleiding en ontdek tijdens individuele gesprekken je talenten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Meer weten over een carrièreswitch, loopbaanbegeleiding of de aanpak van Loopbaanexpert? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!