Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Zo blijf je gemotiveerd zoeken naar de perfecte job

  • Stel een planning op en gun jezelf pauzes tijdens de zoektocht naar je droomjob.
  • Hou een lijst bij met voorwaarden. Maak hierbij een onderscheid tussen ‘must have’s’ en ‘nice to have’s.
  • Blijf positief en leer vooral geduld hebben.

Je kan er niet omheen: als je op pad bent om een nieuwe job te scoren, kom je al eens van een kale reis terug. Afwijzingen horen er nu eenmaal bij. “Ben ik te oud, of net te jong?” “Mik ik wel op de juiste job?” Het is normaal dat je je vragen stelt als je niet meteen wordt aangenomen voor je droomjob. Maar zo maak je het er niet makkelijker op voor jezelf. Stel liever de juiste vragen die leiden naar de perfecte job, blijf positief en heb zelfvertrouwen! Met deze 5 tips blijf je gemotiveerd zoeken.

Stel een planning op

Eindeloos door openstaande vacatures surfen of constant je mailbox checken, levert enkel frustraties op. Blijf gemotiveerd tijdens je zoektocht naar de perfecte job door een planning voor jezelf op te stellen en dus vooraf vaste tijdstippen te bepalen waarop je werk zoekt. Dit is zowel belangrijk als je nog aan het werk bent en een carrièreswitch overweegt, als wanneer je werkloos bent.

Focus op de toekomst

Vaak krijgen mensen emotionele of lichamelijke klachten wanneer ze zich niet meer goed voelen in hun job. Waren er bij jou bepaalde signalen om van job te veranderen? Schud ze van je af en focus op de toekomst! Het vinden van een job gaat veel vlotter als je focust op het positieve.

Verlanglijstje bijhouden

Stel voor jezelf een voorwaardenlijst op met wat je verwacht van je carrièreswitch. Een hoger loon? Meer extralegale voordelen? Meer vrije tijd? Leg je lijstje naast jou terwijl je door openstaande vacatures gaat. Een duidelijk beeld van je verwachtingen helpt je gemotiveerd blijven tijdens je zoektocht naar de perfecte job.

Varieer je zoektocht

Steeds opnieuw naar diezelfde vacaturebank kijken? Het kan ook anders! Doe een praatje over je droomjob of mogelijke carrièreswitch met de buren, word lid van LinkedIn of rij eens voorbij de bedrijven en industriezones in je eigen streek. Vaak hangen die een bord uit wanneer ze nieuwe werkkrachten zoeken.

Leer geduld hebben

Je droomjob vind je meestal niet van vandaag op morgen. Misschien had je al een hele tijd nodig om erachter te komen welke job je gelukkig kan maken. Gun jezelf dan ook de nodige tijd om die perfecte job te vinden. Geduld hebben is noodzakelijk om gemotiveerd te blijven tijdens je zoektocht naar de perfecte job.

Meer weten over een carrièreswitch, loopbaanbegeleiding of de aanpak van Loopbaanexpert? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!