Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Een carrièreswitch maken: wat wil ik nu écht?

  • Ben je uitgeblust? Ga je dagelijks met tegenzin werken? Of wil je een nieuwe wending geven aan je leven? Overweeg dan een carrièreswitch.
  • Ga op zoek naar je drijfveren en dit samen met een loopbaancoach.

De tijd dat werknemers 30 jaar of langer voor dezelfde baas werken is zo goed als voorbij. Mensen kijken niet meer vreemd op als je na een tijdje je loopbaan of leven een nieuwe wending wil geven. Bovendien komt het vaak voor dat mensen hun huidige job niet meer zien zitten. Ze zijn hun enthousiasme kwijt, krijgen er geen energie meer van en gaan elke dag met tegenzin werken. In deze gevallen kan je een carrièreswitch overwegen.


Waarom weet ik niet wat ik wil?

Onterecht wordt vaak gedacht dat jijzelf geen invloed kan hebben op hoe de dingen lopen in je leven. Keuzes moet je echter zelf maken, om zo je carrière enigszins te sturen. Dit betekent dat je uit je comfortzone moet treden. Wij beseffen dat het niet altijd even gemakkelijk is om onbekende paden te betreden. De angst voor wat je niet kent weerhoudt velen ervan om hun dromen na te jagen.

Wil je te weten komen wat je voldoening kan geven in het leven, dan moet je je niet laten beletten door de gedachte dat hetgeen wat jij wilt onmogelijk is. Vel niet meteen een oordeel over wat wel of niet mogelijk is, en denk vervolgens in oplossingen in plaats van in problemen. Enkel op deze manier ben je sterk genoeg om een carrièreswitch te overwegen, én te maken.

Waarvan word ik gelukkig?

Loop je met het idee rond om een carrièreswitch te maken, dan moet je allereerst nagaan wat je nu écht wil in het leven. En net dat is voor de meesten niet gemakkelijk. Veel vragen en twijfels maken dat je er niet uitkomt. Daarom is het van belang om je professioneel te laten begeleiden. Samen met een loopbaancoach ga je op zoek naar waar je sterk in bent, wat je valkuilen zijn en waaruit je voldoening haalt. Zo kom je samen met je coach tot de job of carrière die het best bij je past.

Hulp bij een carrièreswitch

Een goede manier om een beter inzicht te krijgen in jezelf is een gesprek met een professionele loopbaancoach. Bovendien helpt hij of zij je op weg met de stappen die je moet ondernemen om je carrièreswitch succesvol te maken. Het geeft een veilig gevoel dat er iemand is die samen met jou deze uitdaging aangaat. Onze loopbaancoaches begeleiden je hierin graag verder.

Wens je meer informatie omtrent het maken van een carrièreswitch, of over onze diensten in het algemeen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Lees ook zeker eens onze getuigenissen!

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!