Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
Vrouw vraagt zich af ‘welke job past bij mij’ en piekert daardoor tijdens vakantie

Na de vakantie terug al fluitend aan de slag?

  • Hoe verzacht je de terugkeer naar kantoor?
  • Hoe weet je of je nog op de juiste plek zit?
  • Waar kan loopbaanbegeleiding bij helpen?

 Uit een opiniepeiling van Monster blijkt dat 48% van de Belgen er na een vakantie tegenop ziet om terug aan de slag te gaan. 26% kan daardoor moeilijk van het verlof genieten. Stel jij jezelf ook de vraag ‘welke job past bij mij?’ gedurende deze periode? Weet dat je niet alleen bent. Wil je graag terug al fluitend aan het werk gaan? Gebruik dan deze tips.


Hoe verzacht je de terugkeer naar kantoor?

  • Zorg voor een duidelijke overdracht naar je back-up. Zo kan die je taken correct overnemen wanneer het nodig zou zijn en stapelt het werk zich niet op.
  • Zet je out-of-office actief tot 1 dag na je terugkeer. Zo heb je voldoende tijd om je mailbox te verwerken.
  • Plan op je eerst dag wat informele momenten om bij te praten met collega’s. Het zal je helpen om geleidelijk aan terug aan de werksfeer te wennen.

Je vakantie is bedoeld om je te herbronnen. Het is een moment om alles los te laten en bezig te zijn met dat wat belangrijk is voor jou. Wanneer je dit niet lukt en je je blijft afvragen ‘welke job past bij mij?’, dan zit er wellicht iets fout. Wees alert voor signalen die aangeven dat je klaar bent voor een nieuw hoofdstuk in je carrière.

Hoe weet je of je op de juiste plek zit?

Lukt het je echt niet met plezier terug aan de slag te gaan, analyseer dan waar het fout zit. Haal je nog voldoening uit je huidige job? Bekijk de mogelijkheid om binnen het bedrijf waar je werkt een nieuwe functie te starten. Ben je op zoek naar een betere work-life balance? Informeer dan of thuiswerken een optie is voor je werkgever.

Blijf je met de vraag zitten ‘welke job past bij mij?’, durf dan ook jezelf in vraag te stellen en maak op basis daarvan een ontwikkelingsplan op. Je kan je hiervoor professioneel laten begeleiden door te kiezen voor loopbaanbegeleiding.

Waar kan loopbaanbegeleiding bij helpen?

We willen allemaal een job vinden waar we ons goed bij voelen. Welke job past bij mij? Dat is dé vraag die we willen uitgeklaard zien. Daarom starten we een zoektocht naar jouw waarden en voornaamste drijfveren.

Onze loopbaancoaches gaan in een vertrouwelijke sfeer met jou aan de slag. Ze staan stil bij wie je bent, wat je graag doet en wat je competenties zijn. Ze geven je bovendien een eerlijk beeld van wat soort functies binnen je mogelijkheden liggen en of je nood hebt aan extra opleidingen om je sterker te positioneren.

Wens je meer informatie rond loopbaanbegeleiding of over onze diensten in het algemeen?

Schrijf je nu in een voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!