Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
Solliciteren terwijl je werkt? 5 tips – Loopbaanexpert

Solliciteren terwijl je nog werkt? 5 tips

  • Hoe kan ik stiekem solliciteren terwijl ik nog werk?
  • Vertel ik mijn baas over mijn zoektocht naar nieuw werk?
  • Wat kan ik concreet doen?

Twijfel je over je job? Ben je niet meer tevreden op je werk? Dan kan loopbaanbegeleiding je helpen het juiste antwoord te vinden. Kies je voor een carrièreswitch? Dan moet je solliciteren terwijl je je huidige job nog doet. Met de 5 tips van Loopbaanexpert breng je je zoektocht naar nieuw werk tot een goed einde.

1. Stiekem solliciteren?

Het is in de eerste plaats belangrijk te overwegen of geheimhouding nodig is. Heb je een begrijpende baas? Kon je er altijd bij terecht? Dan vertel je beter wel over je plannen. Is er geen goede vertrouwensband? Dan zeg je niets tot je een nieuw contract hebt getekend. Een job vinden die bij je past, doe je dan ook beter thuis en niet tijdens de werkuren. Betrapt worden is erger dan open kaart spelen en zal negatiever op je reflecteren.

2. Hoe ga ik te werk?

Een job vinden die bij je past, is niet gemakkelijk. Zorg ervoor dat je online aanwezigheid al helemaal up-to-date is voor je begint te solliciteren. Vermijd valse hoop en telefoontjes op ongepaste momenten door je cv, website en profielen overal aan te passen.

Vertel je het niet aan je baas? Dan bieden veel websites de optie je cv anoniem te posten. Zo kunnen toekomstige werkgevers je profiel bekijken zonder je gegevens te zien.

3. Wat zeg ik over mijn huidige werkgever?

Je mag nooit negatief spreken over je huidige werkgever tegen een potentiële nieuwe. Dat reflecteert vooral slecht op jou en niet op je baas. Bovendien bestaat de kans dat je interviewer je baas kent, zeker als je in dezelfde sector een job wilt vinden die bij je past. Vertelt die over je negatieve houding? Dan kan je twee jobs kwijtspelen.

4. Wat doe ik als ik een gesprek heb?

Plan geen sollicitaties tijdens de werkuren. Dat komt positief over naar je potentiële nieuwe werkgever en toont dat je professioneel kan blijven. Hou je huidige job en je zoektocht naar een nieuwe baan dus zo gescheiden mogelijk. Zo hoef je niet te liegen.

5. Hoe pak ik mijn huidige job aan?

Je huidige job mag je niet verwaarlozen. Een job vinden die bij je past, kan veel energie opslorpen. De zoektocht zorgt er ook soms voor dat je mentaal al afscheid neemt van je huidige job. Het is belangrijk te onthouden dat je nog steeds trots kan zijn op hetgeen je daar betekent. Blijf professioneel tot de laatste minuut.

Hoe kan je een job vinden die bij je past als je nog werkt? Wat kan ik doen ten opzichte van mijn huidige werkgever? Welke andere richtingen kan ik uit als ik niet tevreden ben op mijn job? Kom langs voor een gratis en individueel kennismakingsgesprek met één van de loopbaancoaches van Loopbaanexpert. Samen gaan we na of we verder gaan met een persoonlijke coaching.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!