Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Promotie zonder loonsverhoging aanvaarden?

  • Hoe maak je promotie?
  • Welke alternatieven zijn mogelijk?
  • Wat als je de promotie afwijst?

Een job vinden die bij je past… Niet evident. De functie en titel verkrijgen die je echt wilt, vraagt soms om enig geduld. Geduld, maar bovenal inzet uiteraard. Krijg je de kans om promotie te maken? Maar zonder loonsverhoging? Dergelijk scenario durft zich wel eens voordoen. Aanvaard je de promotie of niet?  

Hoe maak je promotie?

Heb je het gevoel dat je niet al je talenten benut? Of ben je uitgekeken op je huidige functie en wil je een nieuwe uitdaging aangaan? Om een job te vinden die bij je past, die je voldoening geeft en waardoor je elke dag al fluitend naar je werk trekt, hoef je niet noodzakelijk een carrièreswitch te overwegen. Laat binnen je huidige organisatie zien wat je waard bent! Val op in zaken die niet in je jobbeschrijving staan en spring bij waar je kan. Wees proactief en durf initiatief nemen.

Om promotie te maken is het meestal niet voldoende om je job feilloos uit te voeren. Volg in je vrije tijd enkele (online) opleidingen, blijf bij met vakliteratuur en go the extra mile!

Welke alternatieven zijn mogelijk?

Je valt op bij je werkgever en krijgt een promotie voorgesteld, echter zonder loonsverhoging? Beslis voor jezelf wat het belangrijkste is: een job vinden die bij je past of meer verdienen? Meer verdienen hangt ook niet noodzakelijk van je brutoloon af. Bekijk met je baas eventueel de mogelijkheden voor voordelen van alle aard.

Misschien vind je het wel interessant om meer van thuis uit te kunnen werken. Of er glijdende werkuren op na te houden. Bespreek alle opties om tot een win-winsituatie te komen. 

Wat als je de promotie afwijst?

Wil je de promotie onder de huidige voorwaarden niet aanvaarden? Ga niet over een nacht ijs! Een promotie weigeren kan je imago immers schaden. Ga de dialoog aan zonder de indruk te wekken dat je loon je enige drijfveer is. Komen jullie er niet onderling uit? Dan is vertrekken naar een nieuwe organisatie misschien alsnog de beste zet om de job te vinden die bij je past met het loon dat je beoogt. Onderhandel dan je loon al tijdens je sollicitatie!

Ben je zeker dat je de juiste beslissing neemt? Kan je best wat ondersteuning gebruiken om de job te vinden die bij je past? Volg loopbaanbegeleiding voor amper €45 en leer meer over je sterktes, zwaktes en verlangens. Contacteer Loopbaanexpert voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!