Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Welke job past bij mij? POP!

Welke job past nu echt bij mij? Waar liggen mijn sterktes en zwaktes? Het zijn maar enkele vragen die je je kan stellen als je op zoek bent naar je droombaan. Tussen droom en daad zitten vaak enkele praktische bezwaren of je worstelt met twijfelgevoelens. Een persoonlijk ontwikkelingsplan of POP kan daarbij een handige tool zijn waarbij antwoord wordt gegeven op een aantal praktische vragen.

Een POP? Wat is dat?

Een persoonlijk ontwikkelingsplan is een concreet actieplan dat tot stand komt door de juiste vragen voor een bepaalde situatie te stellen én vindt hoe je die beantwoord. Met dit plan kan je aan de slag om je ideale job te vinden.

Een POP opstellen gebeurt in 4 verschillende fases. Bij Loopbaanexpert bespreken we bij een kennismaking de basis. Wat zijn mijn waarden? Wat zijn mijn loopbaanankers? Wat zorgt ervoor dat ik niet tevreden ben in mijn huidige job? Met deze vragen kan je zelf aan de slag. Je stelt daarbij een SWOT-analyse op die samen wordt besproken? Dat wordt verder ondersteund door persoonlijkheidstesten.

Nu heb je een reflectief POP in handen dat je inzichten verschaft in jezelf en in de job die je wil. Dit plan zetten we in een tweede fase verder in een actiegericht POP. Daarbij worden concrete doelen opgesteld in functie van je nieuwe plan. Op die manier kan je praktijkgericht aan de slag gaan waarbij die nieuwe droomjob een stap dichter komt.

Waarom zou ik een POP opstellen?

Het hoofddoel van een persoonlijk ontwikkelingsplan is je inzicht te geven in jezelf en je situatie. Een POP helpt je onderbouwde antwoorden te geven en deze om te zetten naar een concreet actieplan.

Dat actieplan is ook niet zomaar een richtlijn, je kan er concreet meer aan de slag. We stellen samen realiseerbare doelen op die je stap per stap dichter bij je ideale job brengen.

Wat kan Loopbaanexpert voor mij doen?

Moet ik op zoek naar een andere job? Helemaal niet! Loopbaanexpert helpt je doelen te formuleren en die voor ogen te houden.

Die doelen kunnen je ook helpen je huidige job nieuw leven in te blazen. Wij helpen je niet zoeken naar ander werk, wij helpen je een job vinden die bij je past. Ook als dat je huidige job is.

Een POP kan je helemaal zelf opstellen, maar vaak krijg je dan een onvolledig beeld. Met begeleiding van professionele coaches krijg je inzichten die je anders niet zou hebben. Je kan er ook op rekenen dat je plan realistisch is. Een job vinden die bij je past? Dat is haalbaar als je weet hoe het moet.

Wat zijn jouw prioriteiten? Welke job wil jij doen? Ben je klaar voor een nieuwe start?  Boek nu een gratis kennismakingsgesprek en begin aan je nieuwe start met de loopbaancoaches van Loopbaanexpert.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!