Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
Man met kartonnen doos na ontslag. Hoe kan je een job vinden die bij je past? – loopbaanexpert

Welke extralegale voordelen voorkomen ontslag?

  • Waarom kiezen voor niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen?
  • Hoe krijgen we onze work-life balance in evenwicht?
  • Hoe kan je werkgever werk maken van vrije tijd?

Amper 1 Belg op 3 gaat met plezier werken. Zo bleek uit een bevraging die Tempo-Team vorig jaar uitvoerde bij 800 werknemers. Een job vinden die bij je past is slechts één kant van de medaille, een job vinden die je graag doet de andere. Een reden om ontslag te nemen? Hoe kunnen deze verrassende extralegale dat voorkomen?

Waarom kiezen voor niet-recurrente resultaatsgebonden voordelen?

“Mensen verkiezen een betekenisvolle job boven een vette enveloppe.”, was ook in 2015 al de conclusie die Amerikaans psycholoog Barry Schwartz trok uit de resultaten van een internationale survey betreffende werktevredenheid. In de top 10 van de meest voorkomende redenen voor ontslag, kon het gevoel van nutteloosheid op de werkvloer dan ook niet ontbreken.

Sinds 2008 hebben werkgevers nochtans de mogelijkheid om werknemers een netto premie van maximum €2488 toe kennen voor het behalen van een vooraf vastgelegde doelstelling. Dit type voordeel verhoogt de betrokkenheid en productiviteit.

Hoe krijgen we onze work-life balance in evenwicht?

Uit onderzoek van Partena in 2014 bleek dat maar liefst 82% van de gezinnen zich gehaast voelt om alle taken af te krijgen. Ongeveer 9/10 werknemers gaf aan meer vrije tijd te willen voor het gezin. Ook anno 2018 staat een job vinden die bij je past veelal synoniem voor het vinden van een evenwichtige work-life balance. En ook hierbij kunnen extralegale voordelen helpen.

Zo kan je werkgever enerzijds tussenkomen in de kosten voor kinderopvang en je anderzijds betaalde ziekte- en opvangdagen toekennen. Dit recht om afwezig te zijn in geval van dwingende familiale redenen geldt voor maximum 10 dagen per jaar.

Hoe kan je werkgever werk maken van vrije tijd?

Uit onderzoek van Epson, een bedrijf gespecialiseerd in printers, blijkt dat 66% van de Belgische werknemers gemiddeld 5,5 overuren per week maakt, waarvan 1/3de onbetaald. Een job vinden die bij je past en die je met plezier doet, mag natuurlijk niet betekenen dat je er slaaf van wordt. Werkgevers krijgen dan ook de mogelijkheid om werk te maken van jouw vrije tijd.

Zo kan je voor maximum € 100 netto per jaar sport- en cultuurcheques krijgen. Je werkgever kan je ook tickets voor culturele manifestaties geven waar je als werknemer enkel RSZ-bijdragen op betaalt.

Een job vinden die bij je past hoeft niet moeilijk te zijn. Kies voor loopbaanbegeleiding, ontdek wat je echt verwacht van je job en wat jou gelukkig maakt. Neem contact op met Loopbaanexpert voor een gratis kennismakingsgesprek.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!