Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
Vrouw gekleed als superheld met cape. Hoe helpt een Loopbaanexpert loopbaancoach je bij twijfels over je job?

Kinderen opvoeden, werken én je omscholen? Het kan!

  • Waarom hulp inroepen van een loopbaancoach?
  • Waarom terug studeren als mama?
  • Waarom je omscholen tot IT’er?

Wat als jouw carrière enkele jaren plaats moest maken voor het moederschap? Kan je wanneer de kinderen groter zijn toch opnieuw gaan studeren en een nieuwe carrière overwegen? En hoe begin je daar dan aan?

Waarom hulp inroepen van een loopbaancoach?

De universiteit van Gent onderzocht de voornaamste redenen voor een carrièreswitch. En wat blijkt? Vrouwen worden vooral gemotiveerd door ontevredenheid over de mogelijkheid om werk en gezin te combineren. Telewerken won de voorbije jaren dan ook aan populariteit. Maar wat als je even volledig uit rotatie was omwille van je gezin? De arbeidsmarkt opnieuw betreden kan beangstigend zijn.

Als je de voorbije 2 jaar minimum 1 jaar gewerkt hebt of onder contract stond, heb je recht op loopbaancheques. Daarmee kan je de hulp van een loopbaancoach inschakelen voor het vinden van antwoorden, zelfvertrouwen en de nodige motivatie om aan de slag te gaan.

Waarom terug studeren als mama?

Wist je dat steeds meer Vlamingen een job combineren met een studie in het hoger onderwijs? Vooral dertigers zijn gemotiveerd om de schoolbanken opnieuw op te zoeken. De meest voorkomende redenen zijn het verhogen van de promotiekansen alsook het najagen van vroegere dromen. Heb je als moeder je droom opzijgeschoven voor je gezin?

Tijdens gesprekken met je loopbaancoach kan je ontdekken of studeren iets voor jou is.  Stapsgewijs gaan jullie samen op zoek naar jouw verwachtingen, jouw capaciteiten en je plaats binnen de arbeidsmarkt.

Waarom je omscholen tot IT’er?

Volgens Patrick Slaets van Agoria, de federatie van bedrijven van de Belgische technologische industrie, is een job in IT goed te combineren met het privéleven. En dat er meer IT’ers nodig zijn, staat buiten kijf. Onze Belgische economie heeft dit jaar 16000 IT’ers nodig. De vraag naar IT-personeel groeit immers sneller dan het aantal inschrijvingen voor de studie.

Omscholing tot IT’er is dus zeker het overwegen waard als moeder. Veertigers en vijftigers zijn trouwens zeer gegeerd in de sector. “Dankzij hun leeftijd kunnen zij zich doorgaans beter inleven in wat hun klant wil”, aldus Slaets.

Dergelijke stap zet je uiteraard beter niet ondoordacht. Maak dus zeker een afspraak met de loopbaancoach om je te begeleiden bij je keuze.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!