Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
loopbaanbegeleiding en hoogbegaafdheid

Bert – Loopbaanbegeleiding en hoogbegaafdheid

Loopbaanbegeleiding? Voor een hoogbegaafde jongeman als Bert leek het lange tijd een ver-weg-van-mijn-bed-show, tot de dag dat hij besefte dat dit zijn loopbaan weer op de juiste rails zou kunnen brengen.


Bert, op 23-jarige leeftijd koos je al voor loopbaanbegeleiding. Dat is wel erg vroeg.
Hoe komt dat?

Het heeft lang geduurd voor ik wist wat ik wilde. Ik heb een diploma gehaald via het volwassenenonderwijs, maar heb me ook gewaagd aan studies industrieel ingenieur en rechten, maar dat was niet echt mijn ding. Tussendoor heb ik zelfs nog gewerkt.

Maar nu heb je een vaste job?

Een jaar geleden ging ik aan de slag bij een aannemer. In het begin leek alles rozengeur en maneschijn: ik zou me bezighouden met klantenrelaties en het financiële luik beheren. Al snel werd ik het manusje van alles. Door het grote personeelsverloop moest ik 1001 taken vervullen. Dikwijls ging het om zaken waarmee ik geen enkele affiniteit had, maar die toch perfect uitgevoerd moesten worden.

Dat vraagt om problemen…

Inderdaad, leuk werken is anders. Bovendien begon me vanalles tegen te steken: de werksfeer was verziekt, het beleid was niet rechtvaardig, maar vooral het werkritme lag me niet. Het ging gewoon veel te traag en paste niet bij mijn ambities!

In juli zette je de stap naar loopbaanbegeleiding, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Omdat ik nog zo weinig werkervaring had, kwam ik niet in aanmerking voor loopbaanbegeleiding. Ik heb daardoor tot september of oktober moeten wachten voor ik concreet aan de slag kon.

“Je wordt voortdurend in vraag gesteld en komt steeds weer jezelf tegen.”

Hoe kwam je dan bij Loopbaanexpert terecht?

Via Hoogbloeier, een adviesbureau voor hoogbegaafdheid, leerde ik Liesbet kennen.
En van het een kwam het ander… De ervaring van Liesbet met hoogbegaafdheid was voor mij een grote stimulans om voor Loopbaanexpert te kiezen. Meer nog, ik durf gerust stellen dat Liesbet een grote troef is voor Loopbaanexpert!

Welke impact hadden de sessies op je verdere loopbaanontwikkeling?

Dat is een moeilijke… Wat me vooral bijblijft is dat je niet meteen antwoorden krijgt, maar ze zelf moet zoeken. Je wordt voortdurend in vraag gesteld en komt steeds weer jezelf tegen. Daaruit heb ik wel geleerd wat ik echt belangrijk vind, waar ik écht voor wil gaan.

En nu?

Op het einde van het jaar vertrek ik bij mijn huidige werkgever, maar ik heb nog niet uitgemaakt wat ik ga doen. Enerzijds ben ik nogal kieskeurig, anderzijds zou ik nog steeds mijn bachelordiploma willen halen. En weet je, een job is uiteindelijk maar een job; het belangrijkste is dat je ze graag doet.

Wens je meer informatie over onze diensten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze loopbaancoaches helpen je hiermee graag verder.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!