Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt
loopbaanbegeleiding en hoogbegaafdheid

Karel – Loopbaanbegeleiding en hoogbegaafdheid

Iedereen heeft zo zijn redenen om voor loopbaanbegeleiding te kiezen. Soms ligt de scheef getrokken verhouding werk-privé aan de basis, een andere keer zijn de gewijzigde werkomstandigheden de boosdoener. Bij Karel, 40 jaar jong, ligt zijn hoogbegaafdheid aan de basis van zijn keuze om een andere professionele weg in te slaan.

Karel zit sinds enkele maanden thuis met een bore-out. Hij doet ons graag zijn relaas.


Karel, vertel ons eens wat over je werkverleden.

Na mijn studie graduaat toegepaste informatica heb ik allerlei watertjes doorzwommen. Ik wist niet meteen wat ik wilde en heb verschillende functies uitgeprobeerd. Zo heb ik een tijdje gewerkt bij een bekende producent van tractors, werkte ik mee aan een aantal projecten in de ruimtevaart en heb ik me zelfs korte tijd gestort op webdesign. Nergens vond ik voldoening.

Ook je huidige functie voldoet niet aan je verwachtingen?

Nee, ik werk momenteel als programmeur in een snel groeiend bedrijf, maar op maandagochtend kijk ik al uit naar vrijdagavond! De job biedt me geen enkele uitdaging, waardoor ik me echt kapot verveel.

Biedt deze job dan geen doorgroeimogelijkheden?

Mijn indruk is dat je om vooruit te geraken bij mijn huidige werkgever het niet volstaat over de juiste capaciteiten te beschikken, maar je moet in de eerste plaats goede vriendjes zijn met je baas. Eerlijke kansen moeten wijken voor gatlikkerij.

Redenen genoeg om loopbaanbegeleiding te volgen…

Eigenlijk heeft mijn dokter me daarop gewezen. Net omdat mijn huidige functie me in het geheel niet kan boeien, zit ik al verschillende maanden thuis met een bore-out.
In samenspraak met mijn huisdokter kwamen we tot de conclusie dat deze job me geen toekomst kan bieden en dat ik echt op zoek moet naar ander werk. En zo kwam ik, eerder toevallig, bij Loopbaanexpert terecht.

Een geslaagde samenwerking?

Zeker en vast! Tijdens mijn kennismakingsgesprek had ik al direct een goede klik met mijn loopbaancoach Liesbet. Ze is deskundige in hoogbegaafdheid en coach bij Hoogbloeier (www.hoogbloeier.be) adviesbureau voor hoogbehaafdheid. En zo hadden we meteen een aantal raakpunten.

“Ik weet niet 100% zeker wat ik wil, maar wel wat ik absoluut níet wil!”

Heeft Loopbaanexpert je een andere kijk op je professionele toekomst gegeven?

Liesbet hielp me inzien waar de ooraak lag van mijn bore-out. Het gebrek aan uitdagingen in mijn job, gelinkt aan mijn noden als hoogbegaafde zat niet goed. Met dat in het achterhoofd gingen we vooral na welke jobs níet geschikt zijn voor me. Natuurlijk hebben we ook bekeken wat wel tot de mogelijkheden behoort.

Zo kijk ik nu bijvoorbeeld meer in de richting van een onderzoeksfunctie en niet langer enkel naar programmeerjobs. Liesbet raadde me ook aan om me aan te sluiten bij enkele verenigingen van gelijkgestemden, waardoor ik nu terug een drive voel.

Het belangrijkste is dat ik nu open sta voor nieuwe mogelijkheden, ongekende opportuniteiten. Ik durf niet te zeggen dat ik 100% weet wat ik wil, maar wel dat ik weet wat ik zeker niet wil!

Wens je meer informatie over onze diensten, aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze loopbaancoaches helpen je hiermee graag verder.

[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!