Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Veerkracht: een belangrijke sleutel tot geluk

Als corona ons een ding heeft geleerd is het wel dat de wereld constant in verandering is. Onze jobs zien er voor veel mensen ondertussen anders uit. Daarnaast zijn de niet aflatende stroom van slecht nieuws in de media, zorgen over de toekomst en de nieuwe manier van hybride werken voor veel mensen echte energievreters.

Hallo veerkracht! Veerkracht is een belangrijke eigenschap om met de dagelijkse druk om te gaan in je leven en wapent je tegen verandering. Het goede nieuws is dat je aan je veerkracht kan werken en  geven je hieronder dan ook graag enkele tips mee.

Erken je emoties

Emoties worden al snel even onder de mat geveegd. Veerkrachtige mensen erkennen echter de eigen emoties en houden hier rekening mee. Ben je somber of heb je stress? Stop die emoties dan niet weg en sta er even bij stil en wees vooral mild voor jezelf.

Denk positief en groeigericht

Jezelf stress aanpraten, helpt je niet vooruit. Probeer daarom de zaken vanuit een positief perspectief te bekijken. Mindere dagen of zaken die fout gaan, horen er nu eenmaal bij. Probeer ook niet vast te roesten in je eigen comfortzone, maar probeer steeds te blijven groeien en bij te leren. Wie niet waagt, niet wint!

Beweeg

Een gezonde geest in een gezond lichaam: we horen het wel vaker, maar hier zit waarheid in. Draag daarom voor je lichaam, je krijgt er immers maar 1. Durf ook tijd voor jezelf te nemen, er is immers niets mis met even niets te doen!

Zorg voor voldoende slaap

De ene slaapt meer dan de andere, maar we hebben allemaal onze nachtrust nodig. Slaap zorgt er voor dat we ons brein even kunnen resetten en opladen voor de volgende dag. Als je dat niet doet, is het ook niet verwonderlijk dat je je de dag nadien suf en futloos voelt.

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!