Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Social media en solliciteren

Je hoort wel vaker dat social media belangrijk zijn bij het solliciteren. Vrij logisch als je weet dat we in België met zo een €6 miljoen Belgen actief zijn op Facebook en dat begin januari 2016 de kaap van €2.8 miljoen Belgen met een Linkedin profiel bereikt werd (bron: Belgian Social Media Monitoring).Vandaag de dag kan social media dan ook een belangrijke bron zijn in je zoektocht naar een nieuwe job. Vacatures vind je niet langer enkel terug in kranten of op de klassieke jobsites. Steeds vaker word je via je netwerk op de hoogte gesteld van een vacature. Linkedin houdt jou zelf ook actief op de hoogte van vacatures die mogelijks aansluiten bij jouw profiel. We hebben het dan nog niet over de vele recruiters die zelf actief op zoek gaan via platformen als Linkedin naar kandidaten. Ook kan je via social media platformen makkelijk bekijken wie je toekomstige collega’s, baas,… zullen zijn en zo een betere kijk krijgen op de bedrijfscultuur.

Niet enkel voor jezelf bieden sociale media platformen voordelen. Toekomstige werkgevers googelen ook steeds vaker kandidaten. Op zich is het wel een goede evolutie dat we met z’n allen zo open zijn op social media, maar gedraag je niet onverantwoord op social media. We geven jou alvast wel enkele belangrijke tips mee

  1. Vertel hetzelfde op je online profiel als in je CV
  2. Vermijdt verwijzingen naar drugs of alcoholgebruik (zeker in combinatie met foto’s)
  3. Post geen seksueel getinte foto’s op statusupdates
  4. Gebruik in je posts geen vloekwoorden of grove taal
  5. Check je profielen en posts op spel- en taalfouten
  6. Doe geen statusupdates waarin je je huidige werkgever of job/collega’s afkraakt. Ook je huidige werkgever is actief op social media en de toekomstige werkgever zal zich afvragen of je dit in de toekomst ook zal doen.
[addtoany buttons=”facebook,email,linkedin,whatsapp”] [simple-author-box]

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

[contact-form-7 id=”71553″ title=”Nieuw oriëntatiegesprek”]

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!