Skip to content
Loopbaanbegeleiding met Loopbaanexpert: klaar voor de arbeidsmarkt

Back to work? Wij geven je graag tips!

De draad opnieuw oppikken is tegenwoordig niet altijd even gemakkelijk. Misschien ben je terug aan het werk na enkele weken verlof of misschien was het wat kalmer door de economische perikelen. Maar hoe pik ik nu de draad opnieuw op? Wij zetten je alvast graag op weg!

Haal je e-mails chronologisch in

Begin met de meest recente e-mails. De kans is immers groot dat oude berichten ondertussen al niet meer relevant zijn of door iemand anders zijn opgevolgd.

Lager ritme = gemakkelijker inwerken

De zomermaanden hebben vaak een lager ritme binnen de onderneming tot gevolg: doe hier je voordeel mee! Je kan immers gemakkelijker terug bijbenen als je zelf op volle capaciteit werkt.

Een belangrijk aspect is je prioriteitenlijst: voorzie tijd om alle nieuwe input te structuren in volgorde van belangrijkheid.

Bouw opnieuw routine in

Het is geen slecht idee om terug te vallen op je gewoontes of checklist voor de vakantie. De tijd die je niet op het werk spendeerde, haalt immers je gewoonten door elkaar.

Gebruik je nieuwe inzichten

Misschien heb je tijdens het verlof de coronaperiode nieuwe inzichten opgedaan over hoe je je werk graag zou indelen. Een flexibel uurrooster of thuiswerk is misschien wel een optie ondertussen.

Ga zeker na wat je graag in je dagelijkse manier van werken wil integreren.

Begin met iets kleins

De draad van lopende projecten oppikken is niet evident. Ga daarom even na wat voor jou prioritair is en begin met een kleine actie om de bal opnieuw aan het rollen te krijgen.

Voorzie een open agenda

Voorzie de eerste weken in je agenda voldoende werktijd: dit houdt in dat je vergaderingen en meetings tot een minimum beperkt om je zo de tijd te geven om sneller opnieuw in de flow van zaken te komen.

Gun jezelf rust

De eerste periode op je werk vraagt altijd wat meer mentale energie. Voorzie daarom voldoende rust en ontspannende activiteiten na je werkdag.

Helpen al deze tips niet en vind je maar moeilijk de draai op je werk of zoek je naar een nieuwe professionele carrière? Onze loopbaancoaches helpen je graag verder!

Contacteer ons gerust via: https://www.loopbaanexpert.be/contacteer-ons/

Wil je meer info omtrent loopbaanbegeleiding?

Download hier onze brochure met gratis 10 tips om je carrière een boost te geven!