Getuigenissen

Getuigenissen

by nadmin

Alles liep gesmeerd: ik had een toffe job als operator in een chemische fabriek en ging elke dag met plezier werken. Tot ik een nieuwe leidinggevende kreeg… Het klikte langs geen kanten met hem en ik kon met mijn onuitputtelijke energie geen blijf.

Die slechte relatie met de nieuwe chef leidde uiteindelijk tot het onvermijdelijke: mijn ontslag.

Ik bleef echter niet bij de pakken zitten en contacteerde Andress Consulting voor loopbaanbegeleiding. Mijn contactpersoon kon me ervan overtuigen dat ik de tomeloze energie die in me zat niet als een negatieve factor moest beschouwen, maar er voordeel moest uithalen, dat ik ruimte moest geven aan de overvloed aan ideeën in me.

En dat deed ik! Alle inzichten die ik tijdens de verschillende begeleidingssessies verwierf over mezelf, mijn sterke punten en mijn minder goede punten bundelde ik in een eigen zaak (Zie: http://www.bikeghent.be/nl) waarin ik mijn vaardigheden en hobby kan combineren!

Christophe

Als vormgever/lichtadviseur voor een bedrijf in Groot-Brittanië heb ik een tijdje in Londen gewoond. Om familiale redenen – mijn ouders zijn niet zo goed meer te been – ben ik weer naar België gekomen. Van daaruit kon ik mijn job ook correct uitoefenen, en moest ik slechts een keer per maand naar Londen.

Langzamerhand verdween echter de passie voor mijn job. Ze bood geen uitdaging meer en ik kon mezelf niet langer motiveren. Een bore-out kondigde zich aan.

Dankzij loopbaanbegeleiding heb ik alles weer op een rijtje kunnen zetten. Ik besef nu zeer goed dat ik een enorme vrijheid geniet in mijn hudige job en zo ook voor mijn ouders kan zorgen. Mijn oorspronkelijke plan om een job in eigen streek te zoeken belandde in de koelkast, omdat ik dan die vrijheid zou verliezen. Daarom hebben mijn begeleider en ikzelf een plan van aanpak ontwikkeld en voorgelegd bij mijn huidige werkgever.

Vandaag werk is nog steeds voor het Londense bedrijf. Na een goed gesprek met mijn werkgever, laait de professionele passie weer hoog op en voel ik me weer uitgedaagd!

Rebecca

Op 10 jaar tijd had ik bij mijn vorige werkgever een mooie loopbaan uitgebouwd, maar het laatste jaar traden ook meer pijnpunten op. Na verloop van tijd kon ik me niet langer vinden in de heersende bedrijfscultuur en mijn functie-inhoud.

Ik besefte dat ik niet alleen nood had aan een nieuwe werkgever, maar ook aan een nieuwe professionele uitdaging.

Via een kennis kwam ik terecht bij Loopbaanexpert. In de eerste sessies gingen we dieper in op mijn werkverleden en bekeken we de positieve en negatieve punten uit die periode van nabij. Tegelijkertijd werd nagegaan waar mijn sterke en minder sterke punten lagen, wat ik verwachtte van een leuke job en wat ik zeker niet meer zou willen. Dit alles vertaalde zich in een zogenaamd persoonlijk ontwikkelingsplan.

Na een korte bezinningsperiode besliste ik mijn huidige werkgever te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe job. Geholpen door mijn ervaringen in de bijkomende loopbaansessies vond ik vóór het einde van het traject een nieuwe uitdaging: een toffe job waarin mijn ervaring feilloos gecombineerd kon worden met mijn interesse in HR.

Eva

Top