Hoe thuiswerken met kinderen?

by Kristof - Zaakvoerder

Hoe thuiswerken met kinderen?

by Kristof - Zaakvoerder

by Kristof - Zaakvoerder
  • Hoe thuiswerken met een baby?
  • Hoe thuiswerken met grotere kinderen?
  • Wat als thuiswerken toch niet lukt?

Overweeg je een carrièreswitch om meer evenwicht te krijgen tussen werk en privé? Wil je een job die je toelaat om meer tijd door te brengen met de kinderen? Misschien kijk je dan wel uit naar een job die telewerk toelaat. Je bent niet de enige. Al is het niet evident om ongestoord werk en kids te combineren. Met deze tips lukt het wél.

Hoe thuiswerken met een baby?

Een carrièreswitch maken naar een job met thuiswerkmogelijkheden omdat je recent mama werd? Wees je er dan van bewust dat 8 uur aan stuk werken met een baby in huis onmogelijk is. Om te slagen heb je een goede dosis zelforganisatie en discipline nodig. Gelukkig slapen baby’s in de namiddag. Plan je belangrijkste werk tijdens het middagdutje.

Probeer wel ’s ochtends al wat te werken. Je bent ’s ochtends productiever dan ’s avonds. Anderzijds kan de papa ’s avonds vast wel helpen en jullie spruit voeden of een badje geven terwijl jij werkt. Maak hierover vooraf duidelijke afspraken. 

Hoe thuiswerken met grotere kinderen?

Heel wat moeders overwegen een carrièreswitch omdat opvang vinden op woensdagen en tijdens schoolvakanties moeilijker wordt of hen een flinke duit kost. Kan je op die dagen thuis werken? Doe aan co-working met je kroost. Laat hen dus werken terwijl jij werkt. En spreek enkele vaste pauzes af waarop jullie genieten van wat qualitytime.

Heeft je kind geen huiswerk? Ook puzzelen of kleuren kan beschouwd worden als co-working uiteraard.

Wat als thuiswerken toch niet lukt?

Laat je werkgever geen thuiswerk toe? Of is dat gewoonweg onmogelijk met jouw job? Misschien hoef je niet meteen aan een carrièreswitch in functie van je gezin te denken. Overweeg en bespreek de mogelijkheden voor deeltijds werken. Hou er wel rekening mee dat deeltijds werken invloed heeft op je pensioen.

Je kan natuurlijk gebruik maken van tijdskrediet. Gemotiveerd tijdskrediet wordt wel gelijkgesteld voor de opbouw van je pensioen.

Denk er ook aan dat een carrièreswitch net als het moederschap heel wat energie van je vraagt. Alvorens de stap te zetten, kan je best contact opnemen met een loopbaancoach om te ontdekken wat je echt wil.

Vraag een gratis intakegesprek aan

Vul hieronder uw naam, telefoonnummer en emailadres in en wij contacteren u binnen de werkdag op om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen.

 
 

Ik ben momenteel:*

Ik wil een:*

Ik ben geïnteresseerd om loopbaanbegeleiding te volgen in:*

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.
[recaptcha]

Ik denk graag mee met mensen om oplossingen aan te reiken en acties op poten te zetten. Door meer dan 20 jaar ervaring in HR krijg ik snel inzicht in mensen en organisaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top